Büyükelçiyi kim vurdu?

Rusya’nın Ankara büyükelçisi Karlov’un öldürülmesi olayından dolayı Rus halkına baş sağlığı diliyorum.Cinayetin ardından saldırıyı FETÖ’nün yapmış olduğu...

Rusya’nın Ankara büyükelçisi Karlov’un öldürülmesi olayından dolayı Rus halkına baş sağlığı diliyorum.
Cinayetin ardından saldırıyı FETÖ’nün yapmış olduğu açıklandı.

FETÖ’nün kripto hücrelerinin kanlı eylemler yapmak üzere pusuda beklediğini tahmin etmek zor değil.

Ama nasıl oluyor da emniyet teşkilatında bu kadar büyük bir FETÖ temizliği yapılmasına rağmen böylesi katil profillerin hala teşkilatta barınıyor anlamakta zorlanıyoruz.

Katil polisin, eylem sonrasındaki sözlerinin İslamcı bir örgütü çağrıştıran ve eylemi Halep’teki muhaliflerin tahliyesiyle bağlantılı kılacak cümleler taşıması ise bazı kesimlerce pek gündeme getirilmek istenmiyor.

Kuşkusuz failin kim olduğunu ve kimlerle bağlantılı olduğunu ortaya çıkarak olan devletin ilgili birimleridir.

Rusya’dan gelen “bu olayı birlikte araştıralım” çağrısı bu anlamda çok önemlidir.

Eski Dışişleri Bakanlarından Yaşar Yakış “cinayetin Suriyeli muhaliflerin Halep’ten püskürtülmesinin işi” olabileceğini söylüyor.

FETÖ’mü, Halep’in intikamını almak isteyenler mi, başka bir devletin derin parmağı mı, içerdeki bir takım odaklar mı diye elbette araştırılmalı ama insanların en doğal hakkı olan cinayetin failinin derinlemesine araştırılmasını isteyenleri suçlayarak, “sizin önünüze katil diye kimi sunmuşsak ona inanın” mantığı, “katilleri ört bas etme” mantığı olsa gerek.

Türk medyası özellikle son aylarda Suriye bağlantılı olaylar nedeniyle komşu ülkeler hakkında en ağır ifadelerin kullandığı seviye zafiyeti içine düşen bir medya halini aldı.

Bakın gazete sayfalarına, Rusya için katil diye zalim diye kimler manşet attı?

Hangi İslamcı gazeteler “Rusya’nın Halep’te çocuk katlettiğini sayfalarına taşıdı.

Hangi televizyonlar “bebek katili Rusya” diye bangır bangır bağırdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar