Atatürk’e soğuk savaş

Rize’de Cumhuriyet Meydanı’ndan Atatürk heykelinin kaldırılması ile milli eğitim müfredatından Atatürk adının adım adım kaldırılmaya gidilmesi tesadüf mü? Bence değil. Milli Eğitim...

Rize’de Cumhuriyet Meydanı’ndan Atatürk heykelinin kaldırılması ile milli eğitim müfredatından Atatürk adının adım adım kaldırılmaya gidilmesi tesadüf mü?

Bence değil.

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim-öğretim yılında, okul kitaplarında Atatürk’le ilgili bölümleri kaldırma kararı aldı. Bunun hangi ihtiyaçtan ve zorunluluktan kaynaklandığı ve Atatürk’e kitaplarda daha az yer verilmesinin hangi sebebe dayandığını bilemiyoruz.

Hazırlanan yeni müfredat taslağında Atatürk’ün hayatı başlığı altında şu bilgilerin verileceği anlatılıyor:

“Görsel ve işitsel materyallerle Atatürk’ün sadece doğum yeri, anne ve babasının adı, ölüm yeri ve Anıtkabir üzerinde durulur”.

Yeni sisteme göre Atatürk ne demek?

Selanik, Zübeyde Hanım, Ali Rıza Efendi, Anıtkabir, Ankara, hepsi bu kadar!

İki resim, üç fotoğraf, şip şak!

Beş dakikada Beşiktaş!

Al sana Atatürk!

Atatürk’ü alabildiğince azaltan “dindar-muhafazakâr” kardeşlerimiz, aynı müfredat taslağında “Hıristiyanlık ve Yahudiliğin” daha fazla anlatılmasına karar vermiş.

Çünkü Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Türkiye’ye yönelik bu yönde uyarıları varmış.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararı var diyerek Hıristiyanlık ve Yahudiliği artırma kararı alıyorsunuz da Atatürk’ü budarken Türk milletinin kararını sordunuz mu?

Atatürk’ü azalt, İsa’yı çoğalt!

Atatürk’ü azalt, Haç’ı çoğalt.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar