Al sana Kürdistan!

Suriye’nin kuzeyinde Kobani merkezli bir Kürt federasyonunun ilan edileceği artık yüksek sesle telaffuz edilmeye başlandı. Kobani kantonundan İdris Nassan bunu açıkça ilan etti. Dolayısıyla Suriye...

Suriye’nin kuzeyinde Kobani merkezli bir Kürt federasyonunun ilan edileceği artık yüksek sesle telaffuz edilmeye başlandı. Kobani kantonundan İdris Nassan bunu açıkça ilan etti. Dolayısıyla Suriye sınırımızın büyük bir kısmının kontrolü PKK bağlantılı PYD’nin silahlı milisleri tarafından sağlanacak.
Türkiye, Kuzey Suriye’de böyle bir oluşumun kabul edilemeyeceğini söylüyor.
Söylüyor da dinleyen kim!
Büyük bir hırsla ve kinle Esad’ı devirme gayretinin karşımıza çıkardığı onlarca sorundan biri de Kürt federasyonu oldu. Suriye’de, Türkiye ve müttefikleri tarafından meydana getirilen yoğun otorite boşluğu sonucu, Kuzey Irak’tan sonra şimdi de Kuzey Suriye’de yeni bir Kürt ‘devletçiği’ karşımıza çıktı.
Bu federasyonun kurulması, sadece PYD’nin siyasi ve askeri başarısı değil, Türkiye’nin de büyük katkısı ile sağlanmış bir yapıdır.
Bir ülkenin birlik ve bütünlüğüne çomak sokup, bir sürü cihatçı çeteyi destekleyip, devletin otoritesini yerle bir edip, sonra da “nereden çıktı bu Kürt federasyonu” diye veryansın etmeye hakkınız yok.
Bu federasyon bal gibi de sizin hatalarınızdan çıktı.
Hataları telafi etmek için yapılacak tek şey “Esad’tan özür” dilemek. Ve emin olun yavaş yavaş bu sürece doğru gidiyoruz.
Benzer hataların yapıldığı ülkelerden biri de Mısır. Müslümanları Rabia işaretleriyle sokaklara döküp, ‘Katil Sisi2 bağırtan siyaset, bugün hem Mısır’a yapılan ticaretin, hem de Mısır üzerinden Ortadoğu’ya yapılan bütün ihracatın önünü kestiği gibi Ortadoğu’da büründüğü yalnızlığın temellerini attı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar