Ümmet Vakfı 2

KUDÜS bu ümmet için sadece fiziki bir mekân ve bir şehirden ibaret değildir. Bunun çok ötesinde kutsi değerler taşır. Bilindiği üzere Mescidi Aksa, İslam’ın ilk kıblesi, miracın ilk...

KUDÜS bu ümmet için sadece fiziki bir mekân ve bir şehirden ibaret değildir. Bunun çok ötesinde kutsi değerler taşır. Bilindiği üzere Mescidi Aksa, İslam’ın ilk kıblesi, miracın ilk durağıdır. Kudüs ise sadece Resulullah (sas) değil, nice enbiya-i zişanın hatırasını taşıyan mukaddes bir mekândır. Binlerce yıldır İslami davaya beşiklik yapmış, mana merkezi bir belde. Allah (cc)’ın Kur'an-ı Keriminde bereketlendirdiğini müjdelediği bir İslam başkenti.

Özellikle Trump’ın Kudüs’ü, gasıp Siyonistlerin başkenti olarak tanımasından sonra, kudüs, Mescidi Aksa ve Filistin davası, ümmet için çok daha büyük önem arz ediyor. Zira mukaddeslerimiz, bizim kırmızı çizgilerimizdir. Mukaddesatımız bizim varlık sebebimizdir. Oralara dokunulduğunda artık söz biter, amel konuşur. İşte üst akıl, işgal ve sömürünün ikinci yüz yılına hazırlık yaparken tüm kıtalarıyla cephelerimizi zorlamaktadır. Filistin davası, Kudüs ve mescidi aksa, bir asırdır, fiili savaşın sür git devam ettiği cephemizdir.

Malumdur ki Kudüs ve Mescidi aksa, sadece Araplar ve Filistinlilerin değil, tüm ümmetin davasıdır. Kudüs düşerse, Mekke düşer. Sonra düşüş sırası, Kahire’ye, Bağdat’a, Şam’a, İstanbul’a, kısaca tüm ümmet diyarına gelir. Şu an nasıl ki Türkiye, küresel düşmana karşı direnişin son kalesiyse, Kudüs ve Mescidi Aksa da Filistin davasının son kalesidir. Bir nevi Okçular Tepesi. Okçular Tepesi’ni korumazsak, Uhutları kaybederiz.

İşte Ümmet Vakfı vb. vakıf ve dernekler, kurum ve kuruluşlara bir de bu açıdan bakmak gerekir. Özellikle “Ümmet” kelimesi, sadece lafzı ve manasıyla dahi çok şey ifade etmektedir. Ümmet vakfının istişare kuruluna katılıp faaliyetlerini dinleyince aklıma meşhur benzetme geldi. Göl ve akarsu…

Küçük bir akarsu, tepelerden aşağıya kayaların arasından akarken öyle ses çıkarır ki koca bir deniz zannedersiniz. Hâlbuki içinde ne balık barınır, ne de ulaşıma katkı sunar. Üç beş tarlayı sulasanız, tükenecek bir sudur. Ama nice engin göller içinde milyonlarca balık vs. su canlısını besler. Grostonluk gemilerle taşımaya katkı sunar. Nice şehirlerin suyuna kaynaklık yapar da hiç sesi çıkmaz. İşte ümmet vakfı da göl misali, sessiz sedasız çok güzel hizmetlere imza atmaktadır. Bazı faaliyetlerini bir önceki yazımızda paylaştığımız Ümmet Vakfı, çoğunu gerçekleştirdiği, geri kalanının da alt yapısını oluşturduğu 163 proje yürütmektedir. Şimdi gelin Ümmet Vakfını biraz tanıyalım.

Ümmet Vakfı, Kudüs ve Mübarek Mescidi Aksa’ya hizmet etmek için, 21.09.2013 tarihli ve 5735-(86/2013) sayılı karar ile kurulmuştur. Vakfımız, çeşitli projeler ve yatırımlarla, Kudüs halkının direnişine destek olmak ve oradaki mazlum halka yardımları ulaştırmak arzusuyla; kaynaklarını arttırmak ve çalışmalarını yoğunlaştırmak için KUDÜS FONU bünyesinde, elinden gelen bütün imkânları kullanmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batı virüsü bulaşan iflah olmaz 03 Eylül 2018 | 5.866 Okunma Oyununuzu Gördük Meydan Okuyoruz 27 Ağustos 2018 | 257 Okunma Bayramlarımız Gelecek Ama… 24 Ağustos 2018 | 3.423 Okunma Paylaşalım, barışalım, kaynaşalım 21 Ağustos 2018 | 2.321 Okunma Zalimler! Kaybedeceksiniz bekleyin… 17 Ağustos 2018 | 2.425 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar