Muhammed Özkılınç Kimdir?

1964 Yılında Şanlıurfa ‘da doğdu. İlkokuldan sonra Gaziantep’te değişik iş ve mesleklerle uğraştı. 18 yaşında Gaziantep / Nizip / Altındağ köyünde ( Mehmet Görmez beyin de üstadı olan ) merhum Üstad Molla Halil Aydın hoca efendinin yanında medrese tahsiline başladı. İki yıl sonra askere, sonra 1986 Ocağında Siirt merkez şeyh kasım camii medresesinde, Molla Mustafa Şirvani’de altı ay okudu. Oradan Diyarbakır Bismil’e geçti. Bir buçuk yıl, merkez camiinde merhum Molla Ahmet Koği’de devam ettiği medrese eğitimini, en son Midyat Seyyid Bilal Camiinde iki yıl okuyarak tamamladı. İcazetini Üstad Şeyh Beşir bin Halil Serdefi’den aldı.

Bir yıl kadar mezun olduğu Midyat medresesinde müderrislik yaptıktan sonra 1989 yılında Gaziantep’te, üstadı merhum Molla Halil Aydın hoca efendinin himayesinde ilk medresesini açtı. 27 yıl boyunca Gaziantep AYDER (Ayıntab eğitim kültür yardımlaşma derneği ve DKV Davet ve Kardeşlik Vakfı) bünyesinde, Tedrisat, Eğitim, Davet ve Tebliğ Faaliyetlerine devam etti. Bu ilmi hizmetler neticesinde şu an çoğunlukla diyanet bünyesinde görevli bulunan, yüz ellisi icazetli olmak üzere yüzlerce öğrenciye icazet verdi.

Değişik tarihlerde; İstanbul, Ankara ve Şanlıurfa’da birer yıl görevde bulanarak buralarda da birer medrese açmaya muvaffak oldu. 2018 yılında 5 yıllık görevle gittiği Almanya’dan 16 ay sonra tekrar vatana döndü. Halen Gaziantep Merkez Şehitkamil ilçesinde, imam hatiplik görevinin yanı sıra, Tedrisat, Eğitim ve Davet Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

Nida yayınlarından çıkan

Yoldaki Dikenler
Oy Kullanmak Caiz Mi?
40 HADİS Dersler ve İbretler
Nubuvvet Pınarından DAMLALAR
Küresel İslam Kongresi HAC

isimli 5 eserinin yanı sıra iki eseri de yayına hazırlanmaktadır. İlahiyat mezunu olan hoca efendi evli ve yedi çocuk babasıdır.

Sosyal Faaliyetleri:

On yıl kadar Gaziantep yerel radyolarından “Davet Radyo” da “Fıkıh Sohbetleri” “Sahabe Hayatından Dersler” adıyla haftada iki program yaptı. Haftada bir “Fıkıh Sohbetleri” programını Şafak ve Ses radyolarında birer yıl devam ettirdi. Yurt dışı görevine gidinceye kadar TRT Kurdi’de üç yıl değişik programlar yaptı. Yerel ve ulusal değişik radyo ve TV’lere konuk olarak katıldı ve halen katılmaya devam etmektedir.

Aylık iki makaleyle 4 yıl “Vahdet” dergisine, 4 yıl yeni akit gazetesinin Web sitesi “Haber Vaktim” de haftalık makaleler yazdı. 2011 yılında “Milat Gazetesi ve değişik mahalli gazeteler ve sosyal medya sitelerinde başladığı yazarlığı, haftada iki yazıyla devam etmektedir.

Davet ve eğitim hayatına başladığından beri, ülke çağında değişik il ve ilçelerde çok sayıda konferans, seminer ve panellere konuşmacı olarak katılmış olup vakti oranında katılmaya devam etmektedir. 1988 yılından bu yana bünyesinde hizmetlerine devam ettiği DKV Gaziantep merkezinde, kısa aralıklar hariç, başladığı haftalık tefsir ve hadis sohbetlerine devam etmektedir.

Sosyal Medyada görsel ve yazılı eğitim ve davet çalışmaları da halen devam eden hoca efendinin, Vaaz, hutbe, değişik ders ve sohbetleri, sosyal medyada yayınlanmaktadır. Üst Düzey Kürtçe ve Arapçanın yanı sıra, orta derecede de İngilizce bilmektedir.

BAZI YAZILARI
Batı virüsü bulaşan iflah olmaz 03 Eylül 2018 | 5.864 Okunma Oyununuzu Gördük Meydan Okuyoruz 27 Ağustos 2018 | 256 Okunma Bayramlarımız Gelecek Ama… 24 Ağustos 2018 | 3.422 Okunma Paylaşalım, barışalım, kaynaşalım 21 Ağustos 2018 | 2.317 Okunma Zalimler! Kaybedeceksiniz bekleyin… 17 Ağustos 2018 | 2.421 Okunma Asıl Çılgın Proje Anadolu Ümmet Üniversitesi 2 10 Ağustos 2018 | 2.611 Okunma Domuzdan post gâvurdan dost olmuyor işte 06 Ağustos 2018 | 3.594 Okunma Asıl çılgın proje Anadolu ümmet üniversitesi 03 Ağustos 2018 | 2.390 Okunma İlim havzaları biterse ümmet çöker 30 Temmuz 2018 | 158 Okunma Dünya ahiret izzeti Kur'an iledir 27 Temmuz 2018 | 141 Okunma
TÜM YAZILARI