Münafık medeniyet

Mimsiz medeniyet diye bir ifade vardı ya. Bunun manası şimdi çok daha güzel anlaşılıyor. Malum, medeniyet kelimesinin başından mim harfini aldığınız zaman, “edeniyet” kalır. Edeniyetse “dünuv”...

Mimsiz medeniyet diye bir ifade vardı ya. Bunun manası şimdi çok daha güzel anlaşılıyor. Malum, medeniyet kelimesinin başından mim harfini aldığınız zaman, “edeniyet” kalır. Edeniyetse “dünuv” kökünden gelmektedir ki; yakınlığın yanı sıra, önemsizlik, değersizlik düşüklük, daha açık bir ifadeyle alçaklık demektir. Akif’in batı medeniyetini “tek dişi kalmış canavar” olarak ifade etmesi de boşuna değil.

Şimdi bu “münafık” ifadesi nereden çıktı diyeceksiniz. Bilindiği üzere münafık, içi dışı bir olmayan, zahiren Müslüman gibi görünen, ama iç âleminde aslında iman etmemiş olan, bozuk karakterli kimse demektir. Ancak lügat manası itibariyle ikiyüzlü davranan her kişi veya kişilikler için de geçerlidir.

Batı medeniyetini bu açıdan değerlendirdiğimiz zaman, bunun çok ötesinde bir durum bahis konusudur. Çünkü batı ikiyüzlü falan değil, iki yüz yüzlü veya yüzlerce yüzlü gibi bir şey. İletişimin baş döndürdüğü şu zamanımızda artık bu çok aleni olarak görülmektedir. Zira artık “mızrak çuvala sığmamaktadır.”

Yıllarca nesilleri; “Ret Kit” “Süpermen” “Himen” “Spaydırmen” “Rambo” “A Takımı” vb. sözüm ona adalet dağıtan filimlerle uyutmayı başaran batı, artık çaldığı minarelere kılıf uyduramıyor. Artık yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmıyor. Çünkü tüm olan bitenler, birden fazla değil, binlerce verilerle ortalıkta kalıveriyor.

Evet, batılılar tüm bu filim fırıldaklarla insanlığı güya uyuturken, İslam diyarında köle avcılıkları da dâhil, her türlü işgal, sömürü, katliam ve talanları sür git devam ediyordu. Yaşananlar gösteriyor ki, sadece bizim şahit olduğumuz son yarım asır değil, geçmiş tüm asırlarda da batı hep vahşi, hep barbar, hep hunhar idi. Açıkça batı; geçimini, lüksünü, konforunu, saltanatını; işgal, katliam, sömürü ve talan üzerine kurgulamıştır.

Sadece son bir asırda, elindeki devasa medya gücüyle, zulümlerini büyük oranda örtmeyi başarmıştı. Ne ki sadece örtmekle de kalmayıp işgal ettiği topraklarda, kendisine karşı direnen mazlum ve mücahitleri, terörist, mahz adalet olan İslam’ı da terör olarak göstermeyi başardı. Ama artık buraya kadar. Artık bu böyle gitmeyecektir. Gitmemelidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batı virüsü bulaşan iflah olmaz 03 Eylül 2018 | 5.866 Okunma Oyununuzu Gördük Meydan Okuyoruz 27 Ağustos 2018 | 257 Okunma Bayramlarımız Gelecek Ama… 24 Ağustos 2018 | 3.423 Okunma Paylaşalım, barışalım, kaynaşalım 21 Ağustos 2018 | 2.321 Okunma Zalimler! Kaybedeceksiniz bekleyin… 17 Ağustos 2018 | 2.425 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar