Kur ’ansız Olmaz

İnsan iki unsurdan yaratılmıştır. Biri fizik, diğeri metafizik. Başka bir deyimle biri beden biri ruh. Bedenin gıdası nasıl ki maddi gıdalardır, ruhun gıdası da manevi gıdalardır. Bedenin gıdası...

İnsan iki unsurdan yaratılmıştır. Biri fizik, diğeri metafizik. Başka bir deyimle biri beden biri ruh. Bedenin gıdası nasıl ki maddi gıdalardır, ruhun gıdası da manevi gıdalardır. Bedenin gıdası kesildiğinde nasıl ki beden zayıflar, hastalanır ve derken ölüme giderse, ruh da öyledir.

İşte ruhun gıdası; iman, takva ve her türlü salih amellerdir. Bu kabilden olarak, nesillerimizin Kur'an ile irtibatlarının devamı, nesillerimizin devamı demektir. Batıdan bakınca bu durum çok daha net olarak görülmektedir. Nesillerimizin bizim nesillerimiz olarak devam etmeleri, Kur'an eğitimi ve İslam terbiyesiyle mümkündür.

Batasıca batı, insanın ruhunu besleyen tüm kanalları imha etmiş. İnsan, insan olmaktan çıkıp birer robota dönüşmüş adeta. Bizim batıdaki insanlarımızın da büyük bir kısmı aynı duruma gelmiştir. Böyle giderse kendisi çoktan ölmüş olan batı, tüm insanlığı da ruhen ölüm felaketine sürükleyecektir. İfsat ve bozgunculuğu yayan teknolojik vasıtaların altın çağını yaşıyor olması da bu tehlikeyi binler katı büyütmektedir. Dolayısıyla bu tehlikenin farkında olup hep beraber bir şeyler yapmak zorundayız.

Söz buraya gelmişken üzülerek ifade edelim ki büyük şehirler başta olmak üzere insanımızın neredeyse hepsi toplu ulaşım araçlarında çok ciddi zaman israfı yapmaktadırlar. Tabi TV internet, cep telefonu ve bilgisayarlalar önünde heba olan zamanlarımız çok çok daha fazla. Bu asrın insanı birçok şeyi katletmektedir. Ama en çok zaman katilidir.

Bir zamanlar, Ezher’e okumaya giden nice kardeşlerimizin anlattığına göre, hem de Hüsnü döneminde gençlerin, sosyal medya yerine zamanlarını Kuran okuma ve ezberlerini tekrarlamayla değerlendirme oranı, % 85 idi. Bu durum birçok İslam ülkesinde de böyleydi. İslam’ın ve insanlığın düşmanı olan karanlık odaklar, hayır ve iyiliğin kaynağı olan Kur’an’a savaş açtılar.

Takriben on beş yıl öce bir makale okudum. Mısır ve benzeri ülkelerde gençlerin boş vakitlerini Kur’an la değerlendirmeleri o kadar yoğun ki CIA ve MOSSAD gibi şer odakları, bu İslam gençliğinin Kur’an’a aşinalığını, işgal ve sömürülerinin geleceği için tehlike olarak görüyorlar. Ve genliğin Kur’an yönelişini durdurmak için plan ve projeler üretmeye çalışmaktadırlar. Evet, İslam düşmanlarını, ne olduğu hala da net olmayan silahlı örgütler değil, Kur ‘anlı izanlı gençlik yetiştiren cemaatler korkutuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batı virüsü bulaşan iflah olmaz 03 Eylül 2018 | 5.866 Okunma Oyununuzu Gördük Meydan Okuyoruz 27 Ağustos 2018 | 257 Okunma Bayramlarımız Gelecek Ama… 24 Ağustos 2018 | 3.423 Okunma Paylaşalım, barışalım, kaynaşalım 21 Ağustos 2018 | 2.321 Okunma Zalimler! Kaybedeceksiniz bekleyin… 17 Ağustos 2018 | 2.425 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar