Bayramları bayram yapan tavsiyeler

Unutmayalım ki bir milletin güçlü ve huzurlu olması; parası, silahı, teknolojisi vs. maddi güçleriyle değildir. Maddenin bir yere kadar etkisi vardır. Ancak asıl bir millet; iman, ahlak, fazilet ve erdem gibi manevi değerleriyle...

Unutmayalım ki bir milletin güçlü ve huzurlu olması; parası, silahı, teknolojisi vs. maddi güçleriyle değildir. Maddenin bir yere kadar etkisi vardır. Ancak asıl bir millet; iman, ahlak, fazilet ve erdem gibi manevi değerleriyle, komşuluk, sılayı rahm, karşılıklı saygı-sevgi, şefkat merhamet, yardımlaşma ve dayanışmayla huzurludur, güvendedir, güçlüdür. Yine bir toplum, yeme-içme, gezip-tozma ve eğlence alanlarında kurt dökmeyle falan mutlu, huzurlu ve medeni olmaz. Huzur ve mutluluk ancak insanların manevi dünyalarının imarıyla mümkündür.

Bayramları bayram yapan içindeki mana ve ruhtur. Yoksa bayram günü de zaman açısından sair günler gibi 24 saatten ibarettir. Bayramların bu denli değerli olmalarının asıl kaynağı elbette Allah (cc) ın insana bir lütfu ve Resulullah (sav) ın müjdesi olmalarıdır.

Ancak bayramların bayram olması bizlerin, ziyaretleşme, yardımlaşma, dayanışma, karşılıklı saygı ve sevgiyi, komşuluk ve sılayı rahmi ihya etme gibi fazilet ve erdemleri yaşamamız ve yaşatmamızla mümkündür. Allah (cc) bayramları bayram olarak ihya etmeye bizleri muvaffak kılsın. Ümmeti Muhammedi en kısa zamanda gerçek bayramlara kavuştursun amin!..

                                                                                                                            

Bayram tavsiyeleri

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batı virüsü bulaşan iflah olmaz 03 Eylül 2018 | 5.864 Okunma Oyununuzu Gördük Meydan Okuyoruz 27 Ağustos 2018 | 256 Okunma Bayramlarımız Gelecek Ama… 24 Ağustos 2018 | 3.422 Okunma Paylaşalım, barışalım, kaynaşalım 21 Ağustos 2018 | 2.317 Okunma Zalimler! Kaybedeceksiniz bekleyin… 17 Ağustos 2018 | 2.421 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar