Oruç sayılı günlerdedir

Muhterem Müslümanlar!“Oruç sayılı günlerdedir” (Bakara: 184) buyuran Rabbimiz, Ramazan ayının kadr-i kıymetini bilmemiz hususunda bizleri uyarıyor. Şu mübarek günleri çar-çur ederek geçirmeyelim. ...

Muhterem Müslümanlar!
“Oruç sayılı günlerdedir” (Bakara: 184) buyuran Rabbimiz, Ramazan ayının kadr-i kıymetini bilmemiz hususunda bizleri uyarıyor. Şu mübarek günleri çar-çur ederek geçirmeyelim.

Bu hutbemde sizleri ikaz ederek bazı hatırlatmalarda bulunmak istiyorum:
* İftar ve sahur vakitleri dualarımızın kabulü, arzularımızın ikramı ve ihsanı için büyük birer fırsattır. Bu vakitleri televizyon ekranlarına takılarak boşa geçirmeyelim. Televizyonlarımızı bu vakitlerde kapatıp tefekkür ve tezekkürle Allah’a yönelelim.
İftar sofrasında, sahur esnasındaki dualarımızın ve taleplerimizin red olunmayacağını bilelim. Bu mübarek ay, bu ibadetler, bu oruçlar hep bizim dünya ve ahiret saadetimiz bunlara bağlılığımız oranında bize yakındır.
Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz Ramazan ayının ilk on gününü “Rahmet Günleri”, ikinci on gününü “Mağfiret Günleri”, son on gününü ise “Cehennemden Âzad Günleri” diye haber vermiştir. Bu rahmet ve saadet günlerini boşuna değil, istifade ederek geçirelim...
Oruç, riya karışmayan, Allah ile kul arasında mahrem kalan bir ibadettir. Bundan dolayı oruçluda, kulluk duygusu daha derindir. Bu ibadetteki vecd daha farklıdır. Bu özelliklerden ve güzelliklerden dolayı Allah (cc): “Oruçluya orucunun sevabını doğrudan doğruya ben veririm” buyurmaktadır.

Muhterem Müslümanlar!
Ramazan ayının ikinci on gününe başladık.
Sayılı günler çabuk geçer. Farkındasınız, Ramazan ayı da hızla geçiyor. Bu aydan kazançlı çıkmak için:
* Mukabelelere katılalım.
* Kendimiz bizzat Kur’an-ı Kerîm’i hatmedelim.
* Vaz-u nasihatleri kaçırmayalım.
* Sadaka hususunda çok cömert davranalım. Sadakalarımızı bollaştıralım.
* İftar yemekleri ikram edelim. Bu yemekler konusunda israf etmekten kaçınalım.
* ihtiyaç sahiplerini kendimiz arayıp bulalım. Böylece hakiki ihtiyaç sahiplerine ulaşmış oluruz.
* Sadaka ve zekâtlarımızı bizzat kendimiz verelim. Böyle olursa, bundan farklı haz duyacağımızı anlatmak istiyorum. Çocuklarımızı da vermeye alıştıralım.
* Örnek Müslüman olmaya gayret edelim.
* Dargın olduklarımızla barışalım.
* İbadetlere yoğunlaşalım.
* Elimizden hangi iyiliği yapmak geliyorsa süratle geciktirmeden yapıverelim...
* Sahur yemeği yedirmek de Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz’in sünnetlerindendir. Bu sünneti de hayatımıza geçirelim...
* Unutmayalım! Bütün başarılar Allah’ın dinini (İslâm’ı) bütün hükümleriyle yaşamakla gerçekleşir. Sahabe-i Kiram Efendilerimiz bu yoldaki gayretleriyle Allah sevgisine erişmişlerdir. Bizler de o yolda/onların yolunda olalım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Noel sen bizim neyimiz olursun? 23 Aralık 2017 | 231 Okunma Yılbaşı toplu isyan 22 Aralık 2017 | 304 Okunma Sıla-I Rahim nedir? 19 Aralık 2017 | 238 Okunma Gençler Kur’an’da böyle tanıtılıyor 16 Aralık 2017 | 242 Okunma İyi huyları giyinmek 15 Aralık 2017 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar