Haremlik selamlık farzdır

“Halime Yetim – NevşehirSoru: Haremlik-selamlık hükmü nedir? Açıklarsanız memnun olurum. Cevap: Sizlere bir ayetin mealini hatırlatarak beyanda bulunmak istiyorum: “… Peygamberin hanımlarından bir şey...

“Halime Yetim – Nevşehir
Soru: Haremlik-selamlık hükmü nedir? Açıklarsanız memnun olurum.

Cevap: Sizlere bir ayetin mealini hatırlatarak beyanda bulunmak istiyorum:

“… Peygamberin hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Bu hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır.” (Ahzab Suresi, âyet: 53)
Bu ayete göre haremlik - selamlık farzdır. Haremlik – selamlık tatbikatı mealini verdiğimiz hicab ayetinin (Ahzâb Suresi, 53) uygulamasıdır.

Hicab ayetiyle birlikte kadın – erkek ilişkileri disiplin altına alınmıştır. Daha sonra da ana ölçüleri bozulmamak şartıyla milli kılık-kıyafetler biçimiyle avret gözlerden sakındırılmıştır.
Haremlik-selamlık İslami ailelerde erkeğe erkek, kadına da kadın muamelesi yapmanın teminatıdır. Bunun kaynağı:

* Kur’an

* Sünnet

* İcma-ı ümmet.

Bu, İslami aile tipini sahiplenen tevhidi direnişin bir ifadesidir.
Aklını kullanabilen her insan haremlik-selamlık uygulamasının sebeplerini çok iyi anlayabilir. İslam, kadın-erkek her iki tarafın bakış yoluyla birbirlerine “ilan-ı aşk” etmemesi için titizlik göstermiştir.
Kadında utanma duygusu, erkekte kıskanma mefhumunun yok olması sebeplerinden biri de haremlik – selamlık konusuna riayetsizliktir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Noel sen bizim neyimiz olursun? 23 Aralık 2017 | 231 Okunma Yılbaşı toplu isyan 22 Aralık 2017 | 304 Okunma Sıla-I Rahim nedir? 19 Aralık 2017 | 238 Okunma Gençler Kur’an’da böyle tanıtılıyor 16 Aralık 2017 | 242 Okunma İyi huyları giyinmek 15 Aralık 2017 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar