Gitmek mi zor, kalmak mı?

Büyük Okyanus’un ortasında büyük bir yolcu gemisinin birinci kaptanı ikinci kaptanla, ikincisi üçüncü ile üçüncü de çarkçıbaşı ile, kamarot da yolcu ile kavga ediyor. Bu nedenle koca gemi...

Büyük Okyanus’un ortasında büyük bir yolcu gemisinin birinci kaptanı ikinci kaptanla, ikincisi üçüncü ile üçüncü de çarkçıbaşı ile, kamarot da yolcu ile kavga ediyor. Bu nedenle koca gemi sağa sola yalpa yapıyor. Böyle bir tablo sizlere neyi çağrıştırdı acaba? Bu sorunun cevabını sizler kulağıma  sessizce fısıldıyor gibisiniz!

“Derdim çoktur  hangisine yanayım” adlı türkünün de dediği gibi 21. Yüzyıl’ın ilk çeyreğinde bu denli problemi olan ülkem insanı, dertlerinin hangi birine yanacağını şaşırdı. Nasıl şaşırmasın ki?

Komşularla olan ilişkilerimiz, Suriyeliler, Afganlar, diplerde olan ekonomi, yolsuzluklar, yoksulluklar, siyasetin ve siyasetçilerin birbirleri ile kanlı bıçaklı olmaları, bir de tüm bunlar yetmiyormuş gibi demokrasinin temel taşı olan laiklik karşıtlarının siyasi İslam dayatmaları!

Ülkemi yönetenler; şu an da ülkeyi getirdiğiniz noktada büyük bir şaşkınlık içinde ne yapacağınızı bilemez haldesiniz. Tüm dikkatinizi nasıl ve ne yaparsak iktidarda kalabilirizin uğraşına verdiniz. Nafile, oylarınız kutuplardaki buzullar gibi her geçen gün artarak eriyor. Hani denir ya “Geçti Bor’un pazarı…”

Artık çareler tükendi. Seçmene söylediğiniz...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ön seçim yapmaz iseniz başkanlığınızı bitirirsiniz 30 Kasım 2023 | 220 Okunma Kıssadan hisse 27 Kasım 2023 | 167 Okunma Devamlı demokrasi diyen emperyalistler 24 Kasım 2023 | 82 Okunma Bir sosyal adalet öyküsü 21 Kasım 2023 | 75 Okunma Siyasi gerilim ülkeye zarar veriyor 17 Kasım 2023 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar