Benden sonrası tufan mı?

Bir ülke düşünün ki halk kendi doğasını, ülkeyi yönetenlere karşı korumaya çalışıyor ve bunu demokratik eylemlerle ya da sivil toplum örgütlerinin yargıya başvuruları ile...

Bir ülke düşünün ki halk kendi doğasını, ülkeyi yönetenlere karşı korumaya çalışıyor ve bunu demokratik eylemlerle ya da sivil toplum örgütlerinin yargıya başvuruları ile sağlıyorlar. Ama ne yazık ki bu doğa katliamlarının sayısı o denli çok ve yürürlüğe sokulması o kadar hızlı oluyor ki yargının durdurma kararları bile zor yetişiyor.

Büyükşehirler beton yığını haline geldiği için şimdi sıra sahil kentlerindeki kıyı şeritleri, ormanlar ve son olarak da maden yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle birlikte “Zeytinlikler için idam fermanı da çıktı”. Çünkü buralar da bir şekilde özelleştirmelerle peşkeş çekiliyor.

Doğu Karadeniz’in canım yaylaları ve ormanlarını rant uğruna HES’e, taş ocaklarına açarken halkın feryatlarını günlerce TV ekranlarından izledik. Yakında zeytinlikler için de feryatları duyacağız.

Değerli Okurlar, bakın sıra nereye gelmiş! Eski Milli Parklar Genel Müdürü A.HÜSREV ÖZKARA’nın, Bolu’daki ormanlar ile ilgili feryatlarını sizlerle paylaşmıştım. Şimdi de Uludağ’la ilgili yapılmak istenenler konusundaki  feryadını sizlerle paylaşıyorum.

“Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) Başkanı Hüsrev Özkara, Uludağ Milli Parkı’nın koruma...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ön seçim yapmaz iseniz başkanlığınızı bitirirsiniz 30 Kasım 2023 | 220 Okunma Kıssadan hisse 27 Kasım 2023 | 167 Okunma Devamlı demokrasi diyen emperyalistler 24 Kasım 2023 | 82 Okunma Bir sosyal adalet öyküsü 21 Kasım 2023 | 75 Okunma Siyasi gerilim ülkeye zarar veriyor 17 Kasım 2023 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar