Okullar evliliğe değil hayata hazırlamalı

BİR okulda düzenlenen ‘Turizm Haftası’nda ne olur? Bölgenin mutfağı, coğrafi güzellikleri, varsa tarihi eserleri vs anlatılır, folklor, dans vs gösterisi olur. Öyle değil mi? Ama gelin görün...

BİR okulda düzenlenen ‘Turizm Haftası’nda ne olur?

Bölgenin mutfağı, coğrafi güzellikleri, varsa tarihi eserleri vs anlatılır, folklor, dans vs gösterisi olur. Öyle değil mi?

Ama gelin görün, Zonguldak’ın Alaplı ilçesindeki Anadolu lisesinde Turizm Haftası’nda öğrencilere gelinlik ve damatlık giydiriliyor, ‘Alaplı geleneğini canlandırma’ adı altında çocuklar, ‘düğün, kız isteme, kına gecesi, gelin alma’gösterileri sergiliyor.

Gelinlik ve damatlık giymiş çocukların ellerine kına yakılıyor, ‘evden gelin çıkarma geleneği’ canlandırılıyor, davul-zurna eşliğinde öğrenciler halay çekiyor. Gelinlikli kız çocuğu ata bindirilip ‘damat evi’ne götürülüyor.

Kaymakamından belediye başkanına, ilçe emniyet müdüründen ilçe milli eğitim müdürüne, öğretmeninden velisine tüm ahali, çocuklara yetişkinlere ait davranışların sergiletildiği gösteriyi izliyor. Biri de çıkıp “Çocuklara yaptıracak başka gösteri bulamadınız mı?” demiyor.

Gazeteciler sorunca okul müdürü “Ben bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Çocukların yaşları da büyük” diyor.

Yani çocuk olduklarını kabul ediyor etmesine ama ‘yaşı büyük çocuk’ diye bir kavram icat ediyor.

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.117 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.376 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 221 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.600 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar