Yıkılan binaların müteahhiti var da mimarı mühendisi yok mu?

Adıyaman'da çevresindeki yapılar yerle bir olmuşken ayakta kalan İnşaat Mühendisleri Odası binasının fotoğrafını paylaşan bir oda yöneticisi şöyle söylüyor: "Fazla söze gerek yok. Bilim ve...

Adıyaman'da çevresindeki yapılar yerle bir olmuşken ayakta kalan İnşaat Mühendisleri Odası binasının fotoğrafını paylaşan bir oda yöneticisi şöyle söylüyor:
"Fazla söze gerek yok. Bilim ve mühendislik böyle büyük bir depremde dahi ayakta kalacak yapılar inşa etmeye yeter. Yeter ki bilim ve teknik halk yararına uygulansın!"
Herkes bu fotoğraf üzerinden müteahhitlere veryansın ediyor. Ama benim kafam azıcık karışık.
Siteminiz kime?
Öyle ya, yıkılan binaların "paragöz" müteahhitleri varsa o inşaatların mutlaka odanıza üye mühendisleri, mimarları da var değil mi?
"Vicdansız müteahhit" demirin, betonun kalitesinden, kolondan tasarruf etmeye kalkıyorsa inşaatın mühendisinin vicdanı armut mu topluyor?



Mühendisin inşaat yükselirken müteahhidin kafasına kakması gereken bilimsel zorunlulukları, bina...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 912 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 473 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 519 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.241 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.798 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar