Yapmışlar bir eşeklik büyüklük sizde kalsın

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok’un bugünkü (30.04.2022)''Yapmışlar bir eşeklik büyüklük sizde kalsın’’ başlıklı yazısı.

Kadir Gecesi rakı masasında poz veren bir grup genç, fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmış. Altına da "Kadir gecesi özel.Rabbim kabul etsin" diye yazarak akıllarınca dalga geçmişler.
Ortalık yıkıldı tabii.
Tartışma öylesine büyüdü ki, haberlerde Pegasus Havayolu'nun masada oturan çalışanlarını işten çıkardığı belirtiliyor.
Evet, tepki gösterilen sanki kandil gecesi rakı içmekmiş gibi, "Özel hayatlarına karışamazsınız" diyen Şirin Payzın gibi mikserler dışında, her kesimden vatandaş ortada bir saygısızlık olduğu konusunda hemfikir.
Terbiyesizlik, şımarıklık, cahillik ne derseniz deyin olan olmuş artık.
Ama savcılığın rakı masasındakiler hakkında TCK 216'da tanımlanan "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundansoruşturma başlatması da neyin nesi?

Evet bu ülkede, Instagram'a kilisede mum yakarken fotoğraf koymayı medenilik sayıp Müslümanlığa ait her pratiği çağdışılık diye yaftalama modası var. Ve bu vasatlıktan etkilenen toy insanlar da...
Ama her aptallık ya da ahlaka aykırı durumda savcılıklar devreye girse dışarıda adam mı kalırdı?
Türkiye'ye "Ramazanda rakı içene dava açılan bir ülke"yaftası yapıştırmak için yanıp tutuşan foncu gazetecilere mütemadiyen malzeme verme sözünüz mü var?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.106 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.788 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.362 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.015 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 792 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar