Uydu mu?

Hadi, uydumuz için roketlerini kullandığımız Elon Musk'a "fırlatma" diye baskı yapan ABD'deki Ermeni lobisini (Sözcü) anlıyoruz da siz niye rahatsızsınız Özlem Hanım? Uydunun fırlatılışını kişisel Twitter hesabından paylaşan Musk kadar bile sevinemediniz mi?

Hanımefendiyi trene bakışından hatırlarsınız...

Hani, Türkiye'den Çin'e direkt gidecek, izolasyon günlerinin durgunluğunda ticarete can katacak ihracat treninin peşine takılmıştı...

Artık nasıl bir motivasyonsa, "belki kalkmaz" umuduyla peşine takıldığı tren bir istasyona uğrayınca da basmıştı kahkahayı. Ve kime nispet yapıyorsa, "Çin'e vagon gitmiyor, yolculuk Halkalı'da bitmiş!" diye geçmişti haberini.

Ne büyük gazetecilik ama!

Derken o tren Halkalı'da işini gördü... En eski kara ticaret yolunun eksiğini 21. yüzyılda tamamlayan Marmaray'dan geçti. Çin'e gitti. Geldi.

Dün de kafayı, TÜRKSAT 5A uydusunun uzaya fırlatılmasına takmıştı.

"Bugün yapay gündemde neler var?" sorusuna ise "Uydu" diye sitemkâr, kısa bir yanıt veriyordu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 2.640 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.784 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.013 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 792 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar