TSK’nın Kuzey Irak’ta ne işi var?

MSB tarafından yapılan açıklamaya göre, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişiminde 9 askerimiz şehit oldu. Pençe-Kilit operasyonu, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap ve...

MSB tarafından yapılan açıklamaya göre, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişiminde 9 askerimiz şehit oldu.
Pençe-Kilit operasyonu, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde yapılıyor.
Bu bölgeler daha önce PKK'nın kontrolündeydi. Kandil'i koruyan bu kamplardan çıkan teröristler, sınırı geçerek Türkiye'nin içinde saldırılar düzenliyorlardı. Ardından da işlerini bitirip geri dönüyorlardı. TSK'nın zaman zaman sınırı aşarak yaptığı kısa süreli operasyonlar ise sonuç vermiyordu.
Bu böyle yıllarca sürdü gitti.
15 Temmuz sonrası içindeki general rütbesine kadar yükselmiş Pensilvanya ajanlarından kurtulan TSK, bu kısırdöngüyü kırmak için ulusal bir stratejiyle görevlendirildi.
TSK, yalnızca Irak'ın kuzeyinde değil, Suriye'nin kuzeyinde ABD eliyle kurulmaya çalışılan PKK-YPG devletine karşı da sınırı aşıp üsler, güvenli bölgeler oluşturdu.



Türkiye uluslararası anlaşmalardan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 710 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 473 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 514 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.241 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.798 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar