Taç giyen baş ve taht oyunları

CHP'nin İstanbul'daki ittifak adayı Ekrem İmamoğlu dün mazbatasını aldı. Önünde beş yıllık bir dönem var. Zorlu bir sınav kendisini bekliyor.

Seçim kampanyasını üzerine kurduğu ve başarılı olduğu "mağduriyet" algısını bir süre daha kullanmaya devam edebilir. Daha mazbatasını bile almadan "İmamoğlu'nu engelliyorlar" demeye başlayan kimi CHP'li gazetecilerin ve vekillerin varlığı da bunun göstergesi.
Bu çıkışlar İmamoğlu'nun seçim kampanyasının ikinci ayağına dair sistematik bir söylem birliğinden mi yoksa kişisel gayretkeşlikten mi kaynaklanıyor bilmiyoruz. Ama bu bahanenin uzun süre idare etmeyeceği kesin.
Zira 15 milyonluk bir kentten bahsediyoruz.

***

Siyasi iddialarla, komplo teorileriyle uzun süre gargaraya getirilemeyecek büyüklükte, milyonların memnuniyetini sağlamayı gerektiren gerçek bir sorumluluk bu.
Ve kuşkusuz muhalefetteyken otomatikman sahip olunan konfordan çok uzak. Yerelde de olsa iktidar, muhalefet gibi sinirlenip bir valiye hakaret edince puan kazanacağınız alan değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 2.640 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.784 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.013 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 792 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar