Peki, şaşırıyor muyuz?

Farkındasınızdır, epeydir yeni İstanbul Havalimanı ile ilgili konuşulmaz oldu. Dikkatimizi çekiyor, çünkü altı yedi yıldır beynimizi yediler... Koro halinde, bu büyük projenin hayata geçmesi halinde...

Farkındasınızdır, epeydir yeni İstanbul Havalimanı ile ilgili konuşulmaz oldu.
Dikkatimizi çekiyor, çünkü altı yedi yıldır beynimizi yediler... Koro halinde, bu büyük projenin hayata geçmesi halinde başımıza büyük felaketler açacağını söylediler.
Onca zorluk aşılarak açılan havalimanı hizmet vermeye başlayınca bu kez de "Olmamış ki" diye söylenmeye başladılar...
Bir defa yeri yanlıştı... Hem sonra kuşların yolu üstündeydi... Ayrıca çok büyüktü, insan için de kayboluyordu... Bu kadar büyüğüne ne gerek vardı.
Evet, hepsi bitti gitti.
İstanbul'un hava ve kara trafiğini rahatlatan ve daha güvenli hale getiren yeni havalimanı tıkır tıkır işliyor. Herkes de kullanıyor.
Üç beş yıl sonra bu tartışmalar hatırlanmayacak bile. Geriye sadece dünya çapındaki bu dev eser kalacak. Bize hizmet verecek.

*** Tıpkı, boğazın altından geçen Marmaray ya da bir mühendislik harikası olan Avrasya Tüneli gibi...
Baksanız, daha açıldıkları gün çirkefliği "Ay su alıyormuş, binilmez ayol" seviyesine vardıranlar, bugün maşallah tünellerden çıkmıyorlar. Kutlamalarını, 10. yıl tebliğlerini falan hep oralarda yapıyorlar.
Gerçi açılır açılmaz doldu ama bakın görün seneye de "Ne gerek vardı bu kadarına, yine kimi zengin ettiler kim bilir" diye söylendikleri yeni İzmir Otobanı'nda uzun kuyruklar oluşturacaklar. Yanda uzayıp giden, kendine yeterli görenlerin kullanabileceği eski yolun yüzüne bakan çıkmayacak. Belki bir kaç roman...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.111 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.788 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.362 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.015 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 792 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar