O huduttan kuş uçmaz

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok'un bugünkü (10.05.2022)''O huduttan kuş uçmaz'' başlıklı yazısı.

Hafta sonu Hatay'da Suriye sınırının sıfır noktasındaydım. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarıyla birlikte Suriye hududunda alınan tedbirleri yerinde inceleme fırsatı buldum.
Sucu Karakolu'nda konuştuğum, sohbet ettiğim tüm askerler, başarılı sınır ötesi operasyonların verdiği moralle son derece motiveler. Ancak sınırların kontrolsüz noktalar olduğu yönündeki manipülasyon biraz canlarını sıkmış görünüyor. Bu yüzden büyük bir heyecanla huduttaki son teknolojiyle kademe kademe inşa edilmiş tedbirleri anlatıyorlar.
Önce sınırımız boyunca uzanan 276 km'lik tel örgülü aşılmaz bir duvar, ardından çukur, dikenli tel... Hat boyunca zırhlı araçlar sürekli devriyede... Nöbetçilerin yanı sıra insansız hava araçları ve gece görüş kameraları da devamlı kayıtta. Gün boyu süren gözlemlerim sonucunda şunu net olarak söyleyebilirim: "Hudutlar kevgire döndü" iddialarının gerçekle uzaktan yakından hiç ilgisi yok. Tek tük geçişler mutlaka oluyordur. Ancak kontrolsüz geçişlerin yaşandığı ilk dönemlerden kafamıza kazınan görüntülerin şu an sınırda yaşanması imkânsız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.778 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.013 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 791 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.191 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar