Kim demiş ‘İstikbal göklerdedir’ diye?

İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı, uzay çalışmalarının ikinci gününde. Ay'a ayak bastığında "Benim için küçük, insanlık için büyük bir adım" diyen Neil Armstrong misali, uzaya...

İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı, uzay çalışmalarının ikinci gününde.
Ay'a ayak bastığında "Benim için küçük, insanlık için büyük bir adım" diyen Neil Armstrong misali, uzaya çıkan ilk Türk olarak o da "İstikbal göklerdedir" dedi.
Gezeravcı dün uzayda yaptığı ikinci konuşmasında da ilkinde olduğu gibi Atatürk'e ait olduğunu söylediği "İstikbal göklerdedir" mottosunu tekrarladı.
Tarihçiler, Atatürk'ün böyle bir sözü olmadığını söylüyorlar.



Afet İnan'ın kızı Arı İnan çok araştırdığını ancak Atatürk'ün böyle bir sözü nerede kime söylediğine dair hiçbir bilgiye ulaşamadığını anlatıyor. Hatta Atatürk'ün manevi kızı Sabiha Gökçen'e de sormuş. İlk kadın pilotumuz Gökçen de "Acaba Türkkuşu'nun açılışında söylemiş olabilir mi" diye kendini zorlamış ama hatırlayamamış.
Neyse "Niyet...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 373 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 510 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.239 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.793 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.363 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar