İnsanlık için küçük CHP için büyük bir adım

15 Temmuz darbe girişimin 4. yıldönümünde CHP'den kayda değer bir açıklama geldi. Anadolu Ajansı'na konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel o geceyi net bir şekilde tarif etmiş:

"...Bazı yerlerde, bazı sözler duyuyoruz, 'tiyatroydu...', tiyatro miyatro değil bal gibi kanlı bir darbe girişimiydi, rejime, Meclis'e, ülkeyi yönetenlere, demokrasiye kast ediyordu ve bu ülkenin rejimini değiştirmeye çalışan bir darbe girişimiydi."

***

Darbe girişimi sırasında vurulan Meclis'te nöbetçi olan Özel hükümetin tavrını ise şu noktalarda eleştiriyor:
"Darbe hazırlanırken gerekli istihbaratların yapılmaması, istihbaratların doğru değerlendirilmemesi, darbe gecesi bütün personeli kışlalarda tutarak, darbecilere fırsat vermeyecek emrin verilmemesi, darbeden sonra OHAL ilan edilmesi... Ülkeyi yönetenler, elbette "Kusurumuz var" diyebilirler, af dileyebilirler ama affedilmeyecek kusurlar da vardır, bu onlardan biridir. Darbenin üzerinden 3 yıl geçmiş, sanki o darbeyi tek başlarına bastırmışlar, tek başlarına karşı çıkmışlar, sanki biz darbeyi desteklemişçesine bazı ifadeleri seçim meydanlarında kullanıyorlar, bunu da son derece tehlikeli buluyorum." Özel'in istihbarat eksiği konusundaki eleştirileri yerinde. Ancak bir yandan darbe öncesi gerekli tedbirlerin alınmadığını söylerken öte yandan girişim sonrası alınan tedbirlerden olan OHAL'i gereksiz bulması anlamsız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeniden çözüm süreci olur mu? 29 Mart 2024 | 449 Okunma DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.318 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 481 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 613 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar