İkiz kulelerin sırrı çözülmeden ABD’ye de dünyaya da huzur yok

9 Eylül saldırıları ABD tarihindeki en ciddi kırılma noktası. Bu tarihten sonra ABD savaş mekanizması adeta yavrusunu yiyen bir canavara dönüştü. Öyle ki, 2. Dünya Savaşı zaferinin ardından Soğuk...

9 Eylül saldırıları ABD tarihindeki en ciddi kırılma noktası.
Bu tarihten sonra ABD savaş mekanizması adeta yavrusunu yiyen bir canavara dönüştü.
Öyle ki, 2. Dünya Savaşı zaferinin ardından Soğuk Savaş'ın kapısını aralayan McCarthycilik, ABD'deki müesses nizamın milenyum için uygulamaya koyduğu yeni dünya düzeninin yanında masum kalır.




Saldırının, yalnızca Afganistan'daki, Irak'taki, Libya'daki yüzbinlerce insanın öldüğü, hayatının kaydığı ve hala etkileri devam eden işgallere altlık yapılmasından bahsetmiyorum. O günden sonra ABD'de dahil tüm dünya, içi tehdit algısıyla olağanüstü hale geçti. İslam'a, doğululara, Afrikalılara karşı güvenlik paranoyası görülmedik şekilde tırmandı. X-ray uygulaması tüm dünyayı o zaman sarmaya başladı meslea.
Saldırının, resmi tarihe geçtiği gibi gerçekleşmediğini, olayda ABD'deki derin güçlerin de parmak olduğunu iddia edenlerin başı hala fena belaya giriyor.
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 414 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.201 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.790 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.362 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.016 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar