Enflasyonu en yüksekten hesaplayınca kimin cebi dolacak?

Uzunca bir süredir "Enflasyon oranını düşük gösteriyor" eleştirilerine maruz kalan TÜİK'in Başkanı Erhan Çetinkaya, dün Ankara'da gazetecilerle buluştu. Dünyada enflasyon nasıl hesaplanıyorsa...

Uzunca bir süredir "Enflasyon oranını düşük gösteriyor" eleştirilerine maruz kalan TÜİK'in Başkanı Erhan Çetinkaya, dün Ankara'da gazetecilerle buluştu.
Dünyada enflasyon nasıl hesaplanıyorsa Türkiye'de de öyle hesaplandığını örneklerle anlatan Çetinkaya "algılanan enflasyon" konusunda şunları söylüyor:
"Algılanan enflasyona ilişkin hususlar Türkiye'ye özgü olmayıp gelişmiş ülkelerde de aynı durum görülmekte ve bu durum Eurostat tarafından ifade edilmektedir. Örneğin, son 20 yıl boyunca AB'de hissedilen enflasyon, açıklanan enflasyonun ortalama 5 katı düzeyinde seyrederken Türkiye'de 2 katı düzeyinde seyretmiştir."

Çetinkaya, farklı enflasyon oranları açıklayan ENAG'ın metodolojisinin muğlak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bahçeli yapacağını yaptı, top DEM’de 25 Ekim 2024 | 68 Okunma Bahçeli yine herkesi ters köşe yaptı 23 Ekim 2024 | 1.503 Okunma Pandemideki yoğun bakımlara hiç girmeyeyim! 21 Ekim 2024 | 1.417 Okunma Özel hastanelere bu aşırı ilgi neden? 20 Ekim 2024 | 1.591 Okunma Sorun Yenidoğan çetesinden ibaret değil 19 Ekim 2024 | 1.292 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar