DEM, Başak Demirtaş fırsatını kaçırdı

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İBB adaylığı Kandil'den veto yiyince DEM, yerine makul adaylar buldu. DEM'in "belediye eşbaşkan" adayları, geçtiğimiz gün "Seçimlere ittifakla gidin" talimatı...

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İBB adaylığı Kandil'den veto yiyince DEM, yerine makul adaylar buldu.
DEM'in "belediye eşbaşkan" adayları, geçtiğimiz gün "Seçimlere ittifakla gidin" talimatı veren Mustafa Karasu'nun tarif ettiği stratejiye sadık isimler.
Biri 90'lardan beri hareketin içinde olan Meral Danış Beştaş.
Diğeri ise Beştaş gibi medyatik değil. PKK'nın dağdaki basın açıklamasıyla ilan ettiği Türk solu-PKK ittifakına uygun olarak seçilen ESP kökenli Murat Çepni.
Böylece Başak Demirtaş'ın adaylığının engellenmesinin ardından dile getirdiğimiz "DEM, İmamoğlu'nu desteklemek için tavşan aday çıkartacak" tezi de doğrulanmış oldu.
Zira maksat oy almaksa Başak Demirtaş'ın misliyle şanslı olduğunu tartışmaya bile gerek yok. Partinin oyunun çok üstünde, belki de yüzde 15'leri zorlayacak bir oranı yakalayabilirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 1 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 489 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.236 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.791 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.362 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar