Barış koridoru herkese nefes aldıracak

Türkiye Suriye'deki krizinde başından beri ülkenin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulması tezini savunuyor. Ancak bu öneri kabul görmediği gibi, Ankara'nın işaret ettiği bölge de bir DEAŞ masalı uydurularak PKK'nın Suriye kolu YPG'ye bırakıldı.


Elbette konu Türkiye için, masada taviz verilecek her hangi bir kalem değildi. TSK, kısa süre içerisinde başarılı operasyonlarla Türkiye'nin güvenliği için hayati konumdaki Cerablus, Afrin ve El Bab'ı ele geçirdi.
Söz konusu bölgelerde güvenliğin sağlanmasının ardından kent konseyleri kuruldu. Kürt, Arap, Türkmen ve diğer etnik grupların belirlediği, bölgenin sosyolojik ve etnik yapısıyla uyumlu yerel idare göreve başladı. Mahalli polis ve asayiş gücü oluşturuldu.
İç savaş sırasında Türkiye'ye kaçan Suriyeli mülteciler arasından güvenli hale getirilen bu bölgelere geri dönenlerin sayısının her geçen gün arttığı belirtiliyor.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.044 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.599 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.005 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 637 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar