AP raporu yok hükmündedir

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye raporunun, Ermeni iddialarını tanıma isteğine atıf yapıldığı için herhangi bir işleme konulmadan iade edildiği açıklandı. Raporda terörle mücadele konusunda...

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye raporunun, Ermeni iddialarını tanıma isteğine atıf yapıldığı için herhangi bir işleme konulmadan iade edildiği açıklandı. Raporda terörle mücadele konusunda hükümete yönelik sert ifadelerin yer aldığı da biliniyor. Ayrıntılarını ilerleyen günlerde konuşuruz. Ancak sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. AP raporu, "temel vasıflarını yitirmiş bir raportör" tarafından hazırlandığı için "yok hükmündedir." Hayır, yazar AP Türkiye Raportörü Kati Piri'nin rapor hemen açıklanmadan önce basında yer alan Demirtaş ve Dündar'la "selfie'lerinden" bahsetmiyorum. Zira Piri'nin Türkiye'ye husumeti, daha somut delillere dayanıyor.
Daha geçenlerde "HDP'liler yargılanırsa AP vize serbestisini onaylamaz" şeklindeki açıklamasıyla, parlamentonun "onaylanmamış bir tavrını" resmen açıklamadı mı? Aday bir ülkenin yargısına parmak sallamadı mı?
Unuttuk mu?
***
Altan Bey aradı
Dünkü "Demirtaş haksız mı Altan Bey" isimli yazımda, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın "HDP yol ayrımda" sözlerini eleştirmiştim.
Tan'a 50 kişinin sokakta linç edildiği 7-8 Ekim'de, PKK masayı devirdiğinde, 7 Haziran seçimleri sonrası şehitler gelmeye başladığında "nerede" olduğunu sorup "vekili olduğunuz partiyi yeni mi tanıyorsunuz" diye eklemiştim.
Altan Bey dün aradı. Sözünü ettiğim süreçlerde partisine ve PKK'ya yönelik eleştirileri olduğunu söyledi. Yazdığı yazılardan da örnekler verdi.
Tüm o yazılara tek tek baktım. Evet, Altan Bey hakkını teslim etmeliyim, PKK'yı da HDP'yi de bulunduğu mecraya rağmen eleştirmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Saraçhane medyası Erdoğan’ı unuttu 15 Mayıs 2024 | 936 Okunma İhale ‘155’i ararım’ dayıya kalmasın da 12 Mayıs 2024 | 595 Okunma Halk siyasette yumuşamaya nasıl bakıyor? 11 Mayıs 2024 | 251 Okunma Muhalif medyada ganimet paniği 10 Mayıs 2024 | 829 Okunma İktidardan istenenleri anladık, peki ya CHP ne verecek? 08 Mayıs 2024 | 630 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar