Almanya Türk öğretmenleri tartışırken...

"Alman hükümetinin Türkiye'ye karşı fazla nazik davrandığını" söyleyen Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir dün de iş başındaydı. Özdemir, bu kez de haftalık die Zeit gazetesine...

"Alman hükümetinin Türkiye'ye karşı fazla nazik davrandığını" söyleyen Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir dün de iş başındaydı.
Özdemir, bu kez de haftalık die Zeit gazetesine verdiği demeçte, Türkiye'den gelen öğretmenlerin Alman okullarında ders vermesine karşı olduğunu söyledi.
Özdemir'in anavatanına karşı bu kadar kini ve öfkeyi nasıl biriktirdiğinin üzerinde eminim psikiyatrların söyleyecekleri vardır.
Ama benim Özdemir'in çıkışını hatırlatmamın nedeni, bu çıkışının dünkü Alman okullarıyla ilgili önerimin üzerine gelmiş olması. Evet, Türkiye uluslararası hukukun mütekabiliyet ilkesini Almanya hükümetine karşı da uygulamaya koymalı. Ve ancak sömürge ülkelerinde benzerine rastlanan Alman okullarını mercek altına almalı.
Bu tavır, Alman devletini Özdemir gibilerinin dümen suyunda oyuncağa çeviren Merkel yönetiminin daha dikkatli davranmasını sağlayacaktır...
Hem de "Erdoğan'ın kültür savaşına Almanya'da yer yok" şeklinde açıklama yapan bazı Alman bakanlara karşı iyi bir cevap olacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.745 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.004 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 790 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.191 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar