Ağzımdan yel alsın!

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in tüm suratsızlığıyla (poker face manasında) Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda belirmesinden saatler önce basına sızdırılan mektup gündemi sarstı. Mektupta...

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in tüm suratsızlığıyla (poker face manasında) Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda belirmesinden saatler önce basına sızdırılan mektup gündemi sarstı.
Mektupta, ABD Başkanı Trump bildiğimiz üslubuyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı PKK-YPG'ye operasyon yapmaması konusunda uyarıyordu... Ankara'dan, Pence'in konuşma notlarında "Kürt general" diye geçen bir YPG temsilcisiyle müzakereye başlamasını isteyen Trump, yine ekonomik sabotaj tehdidi savuruyordu.
Diplomatik kaynaklar 9 Ekim tarihli olduğu belirtilen mektubun "çöpe atıldığını" açıkladılar. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de dün İzmir'de, Türkiye'nin mektuba operasyonla cevap verdiklerini söylüyordu:
"... Tüm bu üsluplara karşı Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti 9 Ekim saat 16.00 itibarıyla gereken cevabı vermiştir!"

*** Mektubun Pence'in Türkiye ziyaretinden saatler öncesi yayınlanması amacını açık ediyor. Belli ki toplumsal psikolojiyi aşırı uyararak diplomasi sürecini manipüle etmek istiyorlardı.
Stratejisi, Suriye'de Esad dışında Türkiye için bir tehdit görmeyecek kadar derin olan okyanus ötesi İslamcıların verdikleri tepkiler de operasyonun bir göstergesiydi. Türkiye'nin, Hillary'nin her istediğini çak diyerek yapan son başkanı falan ağız birliği etmişçesine Cumhurbaşkanına ABD ile diplom...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tilki şimdi seçim havasında 18 Mart 2024 | 607 Okunma Japonya işgal altında ne anlatıyorsunuz? 17 Mart 2024 | 895 Okunma Kılıçdaroğlu ile Kaftancıoğlu neden susuyor? 16 Mart 2024 | 649 Okunma Hatırlamıyorum ne demek hocam? 15 Mart 2024 | 1.179 Okunma Organize işler bunlar 13 Mart 2024 | 935 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar