Yeşil Yol 1.35 milyon m2 inşaat

Doğu Karadeniz’de yüzlerce insan, Yeşil Yol’a direnmek için horon durarak, iş makinelerinin önüne siper oluyor...Fırtına vadisinde, Avusor ve Huser yaylaları arasındaki bağlantı yolunda ağaç kesimini...

Doğu Karadeniz’de yüzlerce insan, Yeşil Yol’a direnmek için horon durarak, iş makinelerinin önüne siper oluyor...
Fırtına vadisinde, Avusor ve Huser yaylaları arasındaki bağlantı yolunda ağaç kesimini durdurma kararı, bu mert insanlar sayesinde alındı.

Rize Valisi aksini söylese de yüzlerce ağaç şimdiden katledildi...
Yeşil Yol’un uzanacağı binlerce kilometrelik yollara karşı, başka direnen çıkacak mı? Halk, başına örülen çorabın ne kadar farkında?
Rize Turizm master planında Yeşil Yol hakkında somut bilginin olmadığını daha evvel yazmıştım.
Ortada resmi bir plan yok , ancak perde arkasında bir plan işliyor. Tabii halkın bunları bilmesine gerek yok!
Önce asfalt atılsın, yol yapılsın, sonra planı açıklarız mantığıyla turizm planı, beş yıldır yürüyor.
Üstelik planı, bir inşaat firması yapmış: Barlas İmar Planlama Müşavirlik .
TURAN BEY BAŞROLDE
- Tonyalılar Derneği, yaylaları turizme açma “fikri” ve Karadeniz Turizm Master Planının ilk şeklini, 2010’da yayınladı . Doğu Karadeniz’deki beş kent (şimdi bu rakam sekize çıktı) için toplam 1.35 milyon metrekare inşaat öngörülüyordu.
- Planda “üç yılda dağlardan geçen ulaşım aksı düzenlenip asfaltlansın, bu yollar üzerindeki otellerin harita alımı, etüt yapımı ve imar planı altı yılda biter” deniyor.
- Bugün “yeşil” diye yutturulmaya çalışılan yolun , inşaat sektörüne faydaları da yazıyor: 500 TL/m2 inşaat maliyetiyle 662 milyon TL inşaat cirosu! (http://tonyalilardernegi.com/dogu-karadeniz-turizm-masterplani.pdf )
- Barlas, 2012’de yapılan DOKAP (Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı) bilgilendirme toplantısında da başrolde. Şirketin patronu Turan Barlas, bölge için planın sunumunu bizzat yapmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En 'TAT'sız bina 18 Nisan 2024 | 63 Okunma Bizi Kobane mi yapmak istiyorlar? 26 Ağustos 2015 | 641 Okunma Trolleri temizleme ve sakınma rehberi 24 Ağustos 2015 | 417 Okunma Cepheleşmeye hayır 22 Ağustos 2015 | 80 Okunma Habil ile Kabil’e karşı kız kardeşlik 19 Ağustos 2015 | 337 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar