Hani Kamp Armen’i iade edecektiniz?

İstanbul Tuzla’daki Ermeni Yetimhanesi/Kamp Armen üzerinde tuhaf oyunlar dönüyor... Aralarında Hrant Dink de olmak üzere, 1.500 çocuğun emeğiyle 1963’te inşa edilen yetimhane, maalesef hem siyasete hem de ranta alet ediliyor.Verilen...

İstanbul Tuzla’daki Ermeni Yetimhanesi/Kamp Armen üzerinde tuhaf oyunlar dönüyor... Aralarında Hrant Dink de olmak üzere, 1.500 çocuğun emeğiyle 1963’te inşa edilen yetimhane, maalesef hem siyasete hem de ranta alet ediliyor.
Verilen sözlere rağmen, Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na tapu devri hâlâ yapılmadı, iade edilemedi!
Oysa seçim öncesinde medyada “Kamp Armen iade edildi” şeklinde haberler çık(arıl)mıştı. Uluslararası hukuka aykırı olarak el konan Kamp Armen’in asıl sahipleri, devletten yanıt bekliyor.
Sadece Ermeni topluluğunun değil, hayvan haklarından ekolojiye, kent mücadelesinden insan hakları aktivistlerine kadar her halk, görüş ve inançtan vatandaşların sahip çıktığı Kamp Armen Dayanışması 45’inci gününde bir basın açıklaması yaptı.

Cevap bekleyen sorular
Başta dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu olmak üzere, sorumluluğu bulunan AKP’li karar vericilerden acilen şu sorulara yanıt vermesi bekleniyor:
- Kamp Armen’in tapu devri neden hâlâ yapılmadı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En 'TAT'sız bina 18 Nisan 2024 | 63 Okunma Bizi Kobane mi yapmak istiyorlar? 26 Ağustos 2015 | 641 Okunma Trolleri temizleme ve sakınma rehberi 24 Ağustos 2015 | 417 Okunma Cepheleşmeye hayır 22 Ağustos 2015 | 80 Okunma Habil ile Kabil’e karşı kız kardeşlik 19 Ağustos 2015 | 337 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar