CHP’nin ön seçimi demokrasi şöleni değil

Gazeteci Tim Sebasti-an’ın Boğaziçi Üniversitesi’nde yönettiği “Türkiye demokrasisi vahim bir tehlike altında mı?” başlıklı tartışmasının tarafları, CHP’den Binnaz Toprak ve...

Gazeteci Tim Sebasti-an’ın Boğaziçi Üniversitesi’nde yönettiği “Türkiye demokrasisi vahim bir tehlike altında mı?” başlıklı tartışmasının tarafları, CHP’den Binnaz Toprak ve AKP’den Etyen Mahçupyan’dı. Sebastian, sıkıştıran, sert sorularıyla gazetecinin “tarafgir”lik ve yağcılık olmadığını gösterdi.
İzleyiciler, özellikle Mahçupyan’ın çelişkili, demagoji dolu konuşmalarına sorular yöneltirken CHP’nin zayıflıklarına, bahanelerine de karınlarının tok olduğunu gösterdi. 23 yaşındaki bir öğrencinin, “Hep tarihi bahane ediyorsunuz... Ben, şimdi demokrasi istiyorum” demesi, sanırım pek çok genç insanın hislerine tercüman oldu.
Tartışma sonunda yapılan oylamaya göre izleyicilerin yüzde 76’lık büyük çoğunluğu “Evet, Türkiye’de demokrasi tehlikede” dedi. Ancak Toprak’ın tezlerini destekleyen bu sonuç, izleyicinin CHP’nin demokrasi anlayışını yeterli bulduğu anlamına gelmiyor.
CHP’nin bu yıl ilk kez ön seçime gitmesi, buna iyi bir örnek... Partililere göre bu bir “devrim” ve “demokrasi şöleni” olsa da parti içi demokrasiyi sağlama yolunda geç kalınmış, eksikli bir adım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En 'TAT'sız bina 18 Nisan 2024 | 63 Okunma Bizi Kobane mi yapmak istiyorlar? 26 Ağustos 2015 | 641 Okunma Trolleri temizleme ve sakınma rehberi 24 Ağustos 2015 | 417 Okunma Cepheleşmeye hayır 22 Ağustos 2015 | 80 Okunma Habil ile Kabil’e karşı kız kardeşlik 19 Ağustos 2015 | 337 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar