Yaşadığını ne zaman hissedersin?

SALİM Dündar söylerdi "Aynalar" şarkısını, sözleri kime ait bilemiyorum. Bu devirde "Sözleri kime ait bilemiyorum" gibi bir cümle kurmanın saçmalığının farkındayım elbette.Elinde bir telefonun varsa bu...

SALİM Dündar söylerdi "Aynalar" şarkısını, sözleri kime ait bilemiyorum.

Bu devirde "Sözleri kime ait bilemiyorum" gibi bir cümle kurmanın saçmalığının farkındayım elbette.
Elinde bir telefonun varsa bu sorunun yanıtını bulmak son derece kolay olmalı çünkü. "Sor Google abine, söylesin" durumu yani.
Ama söz konusu olan bir Türk şarkısı ise, bu iş öyle yürümüyor.
Çünkü Türkiye'de "fikri haklara" saygı diye bir şey söz konusu değil, insanların çoğunun umurunda bile değil.
İnternette şarkı sözlerini yayınlayan sitelerin hiçbirinde bundan söz edilmiyor.
Çoğu şarkının ne bestecisi belli ne söz yazarı. Şarkıyı kim söylediyse, sözler de onun adıyla yayınlanmış.
Mesela "Aynalar" için arama yaptım, sanırsınız ki beste de, sözler de Salim Dündar'dan tutun da, Volkan Konak'a kadar herkese ait!
Neyse, konumuz bu değil, bu siteleri yöneten arkadaşlara, besteci ve söz yazarlarına daha çok saygı gösterilmesi gerektiğini hatırlatmış olayım sadece.
Bu şarkıyı önceki gece Bodrum Marina'da Albatros'tan dinledim.
Yanlış anlamayın, tatilde filan değilim, Okan Üniversitesi'nden küçük bir grup ile bir fikir jimnastiği için toplandık. Senede üç–dört kez tekrarlıyoruz bu toplantıları.
Resmi bir "kurul" sayılmaz. Üniversitenin kendi akademik kurulları, bölümleri, onların yöneticileri var, onlar görevlerini gayet güzel yerine getiriyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar