Nerelerde operasyon yapılmasına izin verilmedi?

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 10 gün önce havuz televizyonunda çıktığı programda şöyle konuşmuştu: "Burada, bu süreç içerisinde, güvenlik güçlerimiz tabii 'herhangi bir...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 10 gün önce havuz televizyonunda çıktığı programda şöyle konuşmuştu:

"Burada, bu süreç içerisinde, güvenlik güçlerimiz tabii 'herhangi bir çatışmaya, şuna buna girmeyelim' dediler ama daha sonra anladık ki bu süreç içerisinde bunlar, bunu yaptılar."
Ben de bu sözleri üzerine bu köşede şöyle sormuştum:
Bu bir siyasi emir değil miydi, güvenlik güçlerinin vesayeti altında mıydınız?
Cumhurbaşkanı'nın TRT'deki programda önceki gece söyledikleri de dün gazetelerde yayımlandı.
Aynı konuda bu kez şöyle dedi:
"Çözüm Süreci içerisinde valilerimiz kendilerine verdiğimiz talimatlar gereği ciddi manada bu terör örgütlerine karşı şu andaki operasyonlara girmiyorlardı. Belki kendilerine çekidüzen verirler, belki bu şekilde devam etmezler, ama maalesef kendilerine çekidüzen vermediler. Tam aksine bu süreç içerisinde ne yazık ki bir hazırlık safhasının içerisine girdiler değerlendirmesinde bulunduk."
Yani Cumhurbaşkanı 10 gün gecikmeyle de olsa, PKK'nın "barış sürecinde" silah ve bomba depolamasına göz yumulması emrinin kendisi tarafından verildiğini kabul etmiş oldu.
Bunu zaten biliyorduk, kendi ağzından da teyit etmiş olduk.
Hükümet valilere, PKK'nın faaliyetlerine göz yumulmasını emretti, güvenlik güçlerine de valilerden izin almadan operasyon yapılmaması talimatını verdi.
Şimdi bazı şeyleri merak ediyorum ve sormak istiyorum:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar