İleride ‘Yanıltıldım’ dememesi için

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanı hiçbir şeye karışmasın demek aslında Cumhurbaşkanı görevini yapmasın demek. Herkesin bir hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı var. Bu hesabı görmek...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanı hiçbir şeye karışmasın demek aslında Cumhurbaşkanı görevini yapmasın demek. Herkesin bir hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı var. Bu hesabı görmek Allah'a aittir, olay budur" dedi.

"Cumhurbaşkanı'nın görevleri" ile "Allah'ın göreceği hesap" nasıl aynı cümle içinde yer alabiliyor, merak etmemek mümkün değil.
Allah kuşkusuz ki kendi hesabını, görmesi gereken zamanda görecektir ama bu hesap ile uyulması gereken Anayasa arasında nasıl bir bağ var?
Cumhurbaşkanı, çok ucuz bir demagoji yapıyor aslında.
Birbiriyle alakası olmayan iki şeyi sanki aynı durumun bir sonucu gibi sunarak, kendisini dinleyenleri kandırmaya çalışıyor.
Birincisi kimsenin "Cumhurbaşkanı hiçbir şeye karışmasın" dediği yok.
Söylenen açık: Cumhurbaşkanı, Anayasa'da yazılı görevlerinin dışına çıkmasın, Anayasa'ya ve göreve başlarken namusu ve şerefi üzerine ettiği yemine uysun!
Cumhurbaşkanı kendi yerine başkası seçilene kadar görevde kalacağını söylüyor.
Evet, öyle olacak, buna kuşku yok, itiraz eden de yok.
"O zamana kadar hiç kimse kusura bakmasın, durmayacağım. Susmayacağım, çalışacağım, mücadele edeceğim" diyor.
Kendisinden beklenen susup bir kenara çekilmesi değil.
Tekrar söyleyeyim: Beklediğimiz, Anayasa'ya ve ettiği yemine uyması.
Çünkü böyle yapmadığı zaman sistemin işleyişi tıkandığında tarafsız Cumhurbaşkanı olarak sorunu çözme yeteneğini kaybediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar