Gazetecilik ‘rahatsızlık’ yarattı!

BİR bilmecem var: Bir ülkede, Genelkurmay Başkanı’na yönelik eleştirilere, Genelkurmay’ın ne dediğini merak eden gazetecinin ve o haberi yayınlayan gazetenin başına ne gelir?İki yanıtı var, birincisi:...

BİR bilmecem var: Bir ülkede, Genelkurmay Başkanı’na yönelik eleştirilere, Genelkurmay’ın ne dediğini merak eden gazetecinin ve o haberi yayınlayan gazetenin başına ne gelir?
İki yanıtı var, birincisi: Basının özgür olduğu demokratik bir ülkede bundan daha normal bir şey yoktur. Haber okunur, üzerine yorumlar elbette yapılabilir ama bunun altında bir bit yeniği aramak kimsenin aklına gelmez.
İkinci yanıt, Türkiye için geçerli: Kendisine gazeteci süsü vermiş troller, haberin içeriğine bakmaz, yaygarayı basarlar. Yaygarayı büyütürler, savcılık soruşturma açar.
Çünkü amaç, özgür gazetecilik çabasını baskı altına almak, medyayı tek sesli hale getirmektir.
Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın haberi üzerine koparılan fırtınanın amacı da budur.
Hande Fırat’ın bu haberi neden yaptığı, haberin içinde zaten var, şöyle yazılmış:
“Bu kritik süreçte Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a yönelik eleştiriler ve bazı iddialar da gündeme geliyor. İddia ve eleştiriler, TSK’yı yıprattığı gerekçesiyle Genelkurmay’da rahatsızlık yaratıyor. TSK, ‘Ayarı kaçmış eleştiriler ile gerçekdışı bilgilere dayalı bazı haberlerle’ ordunun başarısının gölgelenmeye çalışıldığını düşünüyor.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar