Bekçi Murtazalara dikkat!

BEKLENEN oldu ve Olağanüstü Hal ilan edildi. Cumhurbaşkanı’ndan başlayarak İçişleri Bakanı’na kadar yetkililer, bunun “sade vatandaşın hayatını etkilemeyeceğini” söylüyorlar ama bunu ne...

BEKLENEN oldu ve Olağanüstü Hal ilan edildi.

Cumhurbaşkanı’ndan başlayarak İçişleri Bakanı’na kadar yetkililer, bunun “sade vatandaşın hayatını etkilemeyeceğini” söylüyorlar ama bunu ne kadar başarabilecekler bilemiyorum.

Aslında biliyorum da bu kadar yüksek makam sahibine de “genetik kodlarım nedeniyle” güvenmek istediğim için böyle söylüyorum.

Normal olarak bizim memlekette yetki Vali Bey’e de geçse, Garnizon Komutanı’na da geçse sıradan vatandaşın günlük hayatı bundan etkilenir.

Çünkü bizim memleketimizde Bekçi Murtazaların sayısı, kuşkunuz olmasın ki ülkemizin nüfusu kadardır!

Bir de bu Bekçi Murtazaların bir bölümüne olağanüstü yetkiler verirseniz, nelerin olabileceğini, yaşanabileceğini kolayca tahmin edebilirsiniz.

Yolda durduk yerde çevrilip kimlik sormalar, üst aramalar, “Telefonunu ver Twitter’ine, Facebook’una bakacağım” demeler, Vali Bey ne kadar tersine emir vermiş de olsa engellenemez.

Yanlışlıkla diklenir, “Neden bunları görmek istiyorsunuz” diye sorarsanız, yüzüstü yere yatırılıp elleriniz kelepçelenir, doğru kodese.

OHAL nedeniyle gözaltı süreleri de rahatlıkla uzatılabildiği için, çıkana kadar akla karayı seçersiniz.

Biz gazetecilerin başına bundan daha fazlası da gelebilir tabii ama onu o kadar dert etmiyorum: Tabii şahsen.

Bu işe girerken “kefenimi giymedim” ama günün birinde yazıp çizdiklerim nedeniyle başımın derde gireceğini biliyordum ve “Kendi düşen ağlamaz” da bir başka düsturumdur!

Ama bunun genel olarak basın özgürlüğü ile ilgili olumsuz sonuçları olacaktır ve özgür basının varlığının darbeyi önlemekte ne kadar önemli rol oynadığını göreli de daha bir hafta bugün dolacak.

Sadece şunu merak ediyorum: Vatandaşın günlük hayatı bundan etkilenmeyecek ise neden OHAL ilan edilmesine gerek duyuldu?

Biliyorsunuz Fetullahçı çeteyle mücadele, şu anda birinci gündem maddesi gibi görünüyor.

Ve yine biliyorsunuz ki ortada ilan edilmiş bir OHAL bile yokken, 50 binden fazla devlet memuru açığa alınabildi.

Yargıç ve savcıların dörtte biri şu anda görevden alındı, bazıları gözaltında. Anayasa Mahkemesi’nin iki üyesi ve yüksek yargıçlar bile tutuklu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.243 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.165 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 512 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar