Sesini Yükseltene Biber Gazı Sıkılıyor

Başbakan 19 Mayıs nedeniyle gençlere hitap etmiş ve demiş ki..‘Gerektiğinde gençlerin isyan duygusuyla hareket etmesinden doğal bir şey yoktur..’Söz güzel de ya uygulama!..Soru şu: İktidar, gerektiğinde bu...

Başbakan 19 Mayıs nedeniyle gençlere hitap etmiş ve demiş ki..
‘Gerektiğinde gençlerin isyan duygusuyla hareket etmesinden doğal bir şey yoktur..’
Söz güzel de ya uygulama!..
Soru şu: İktidar, gerektiğinde bu tavrı koyan gençlere nasıl davranıyor?
Protestonun, gösterinin, yürüyüşün en doğal hakları olduğunu teslim mi ediyor..
Yoksa..
Üzerlerine yüzlerce polisi..
Onlarca TOMA’yı mı gönderiyor..
Biber gazıyla, tazyikli suyla ortalığı savaş alanına mı çeviriyor.. Önüne çıkanı (Polis yasasıyla bu hak verildi) gözaltına alıyor, içeri mi atıyor?
Hangisi..
İktidar, isyan duygusuyla hareket eden gençlere nasıl davranıyor?
H
Gezi protestosunda nasıl davrandığını gördük.. Bilgisayarının başından kalkıp, parmak arası terlikle Taksim’e koşan gençlerin karşısına devletin bütün gücüyle nasıl dikildiğine tanık olduk..
Arkalarında hiçbir örgüt yoktu..
Amaçları sadece seslerini duyurmaktı, haykırmaktı.. Taksim’in göbeğine kışla adı altında AVM, otel, rezidans yapılmasına isyandı..
Sadece AVM yapılmasına değil..
‘Hayatıma karışma, yaşam tarzı dayatma, beni dinle, bana saygı duy, ben de bu ülkenin insanıyım, senin gibi olmak, senin gibi yaşamak zorunda değilim’ diyenlerin haykırışıydı..
Ne oldu?
Polis orantısız güç kullandı.. Eline o güne kadar taş almamış gençlerin üstüne biber gazı sıktı.. Tazyikli suyla yerlerde süründürdü, meydanda cezalandırdı..
H
Başbakan dün gençlere dedi ki..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Mumcu Süpürüldü! 02 Mayıs 2024 | 441 Okunma İstanbul Cezaevi’nden Sesleniyorum 01 Mayıs 2024 | 418 Okunma Maşallah! AKP’lilerin Dili Açıldı 30 Nisan 2024 | 2.416 Okunma Saray Öyle Uçtu Ki… Mangalda Kül Bırakmadı 29 Nisan 2024 | 1.341 Okunma İktidar Yenilgiyi Hala İçine Sindiremiyor! 23 Nisan 2024 | 526 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar