Saray'la Köşk'ün Gizli Çekişmesi

Meclis Başkanlık Divanı’nın kurulduğu.. Davutoğlu’nun hükümeti kurma görevini aldığı gün..Haber kanallarının başat konusu erken seçimdi..Gün boyu erken seçim kime yarar, kime yaramaz...

Meclis Başkanlık Divanı’nın kurulduğu.. Davutoğlu’nun hükümeti kurma görevini aldığı gün..
Haber kanallarının başat konusu erken seçimdi..
Gün boyu erken seçim kime yarar, kime yaramaz tartışıldı..
Oysa normal olan koalisyon ihtimallerinin konuşulmasıydı.. Davutoğlu’nun CHP’ye, MHP’ye, HDP’ye ne diyeceği.. Nasıl bir ortaklık teklif edeceği.. Koalisyonun sınırlarını nasıl çizeceği, ortağından ne beklediği masaya yatırılmalıydı..
Erken seçim tartışıldı..
Böylesi hiç olmadı.. Böylesi hiç yaşanmadı..
-
Kamuoyu şirketleri de ‘erken seçimde ne olur’ sorulu anketlere başladı bile.. İlk tespit; CHP ile HDP bir, bir buçuk puan kıpırdayacak AKP ile MHP aynı oranda gerileyecek..
Kuvvetle muhtemel..
Görünen o ki; erken seçimde de üç aşağı beş yukarı aynı tablo çıkacak..
-
Anketlere bakıp, koalisyon isteyen iki partinin oyu artacak, istemeyen iki partinin düşecek desem AKP’ye haksızlık etmiş olurum..
AKP Genel Başkanı da, yönetici kadroları da, milletvekilleri de koalisyon istiyor ama Saray’ın vesayetini kıramadıkları için maça başlamadan ‘gerekirse seçim gideriz’ demeden edemiyorlar..
Bu söylem önümüzdeki haftalarda giderek sertleşecek..
Sandıktan korkma, seçimden kaçma polemiğine dönecek..
Sandık isteyen Saray ..
Saray’a en yakın gazeteye göre, AKP aldı başını gidiyormuş.. Oy oranı şimdiden 46’ya fırlamışmış!. İnsanlar çok pişmanmış!.
-
Aslında şöyle bir durum var.. Saray’ın danışmanları, Saray’ın kadrosu seçim istiyor, bastırıyor.. Çünkü, koalisyon olurlarsa Saray işlevsiz kalacak.. Daire Başkanları boş boş oturacak..
Danışmanlarının havası yarı yarıya inecek..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Mumcu Süpürüldü! 02 Mayıs 2024 | 441 Okunma İstanbul Cezaevi’nden Sesleniyorum 01 Mayıs 2024 | 417 Okunma Maşallah! AKP’lilerin Dili Açıldı 30 Nisan 2024 | 2.415 Okunma Saray Öyle Uçtu Ki… Mangalda Kül Bırakmadı 29 Nisan 2024 | 1.335 Okunma İktidar Yenilgiyi Hala İçine Sindiremiyor! 23 Nisan 2024 | 526 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar