Koalisyon mu Ucu Ucuna mı?

Kabul edilen, taraftar bulan yorum şu: İktidar partisi için seçim bıçak sırtında..İktidara destek veren yazarlar da yavaş yavaş ‘koalisyon’ ihtimalini dillendirmeye başladı..Tahminler şu...

Kabul edilen, taraftar bulan yorum şu: İktidar partisi için seçim bıçak sırtında..
İktidara destek veren yazarlar da yavaş yavaş ‘koalisyon’ ihtimalini dillendirmeye başladı..
Tahminler şu yönde..
İktidar partisi ya ucu ucuna yerini koruyacak.. 276’nın bi gıdım üzerine çıkacak.. Ne bileyim; 278’le 280’le iktidar olacak..
Ya da 276’nın altında kalacak.. Siyaset formatlanacak..
*
Olasılıklar arasında şu da var tabii.. HDP yüzde 9’la baraj altında kalır.. İktidar partisi avantadan 45-50 milletvekili çıkarır..
330 eşiğini aşar..
İki uç gibi görünüyor ama gerçekten durum böyle.. İktidar partisi anayasa değiştirecek sayıya da ulaşabilir, hükümeti kuramaya da bilir..
7 Haziran akşamı iktidar partisi için bayram da olabilir..
Matem de..
Hem de aynı oy oranıyla.. Bayram da ilan edebilir, matem de.. Yüzde 40’la.. Yüzde, 41’le, yüzde 42’yle şoka da girebilir, dört yıllık mutlak iktidarı için kontak çalıştıra da bilir..
*
Acayip bi durumla karşı karşıyayız.. Cumhurbaş-kanı’nın seçim sürprizlerle dolu demesinin nedeni bu..
Herkesin kabul ettiği şu.. Daha önce AKP’ye oy veren ama bu seçimde oy verip vermeme sorgulayan yüzde 15’lik, yüzde 20’lik kararsız kitle var..
Verirlerse kerhen verecekler..
Vermezlerse mutsuz, kızgın, kırgın, oldukları için vermeyecekler.. AKP’nin şımardığını düşündükleri için vermeyecekler.. Ceza kesmek için vermeyecekler..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Mumcu Süpürüldü! 02 Mayıs 2024 | 441 Okunma İstanbul Cezaevi’nden Sesleniyorum 01 Mayıs 2024 | 417 Okunma Maşallah! AKP’lilerin Dili Açıldı 30 Nisan 2024 | 2.415 Okunma Saray Öyle Uçtu Ki… Mangalda Kül Bırakmadı 29 Nisan 2024 | 1.335 Okunma İktidar Yenilgiyi Hala İçine Sindiremiyor! 23 Nisan 2024 | 526 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar