‘İktidarın son silahı din’

İktidar partisi son günlerde söylem değiştirdi.. İktidar derken sadece Başbakan’ı kastetmiyorum, Cumhurbaşkanı’nı da kastediyorum..Cumhurbaş-kanı da başından beri seçim kampanyasının...

İktidar partisi son günlerde söylem değiştirdi.. İktidar derken sadece Başbakan’ı kastetmiyorum, Cumhurbaşkanı’nı da kastediyorum..
Cumhurbaş-kanı da başından beri seçim kampanyasının içinde..
İktidar cephesi kampanyanın ilk çeyreğinde muhalefetin, daha doğrusu CHP’nin ekonomik vaatlerine cevap vermekle meşgul oldu..
CHP’nin vaatlerini çürütmek için çaba harcadı..
Kampanyanın ikinci çeyreğine girildiğinde iktidar cephesi (Cumhurbaşkanı ve Başbakan) söylem değiştirdi..
Din, iman, Kuran,
Kâbe, kıble, imam hatip, başörtüsü üzerinden siyaset yapmaya başladı.. Dini hassasiyetleri meydanların başat konusu yaptı..
Neden? Neden buna ihtiyaç duydu?
* * *
CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve kurmaylarıyla Ankara’da akşam yemeğinde buluştuk.. Söz dönüp dolaşıp bu meseleye de geldi.. İktidar buna neden ihtiyaç duydu?
Kılıçdaroğlu şu yorumu yaptı: “Kaybettiğini görüyor. Elinde son bir silah kaldı, o da din. Dini kullanarak iktidarda kalmak istiyor.”
* * *
Anketlerle siyasi nabız tutanların tespiti de aynı.. AKP’den HDP’ye ciddi oy kayması oldu..
AKP aşağıya doğru inmeye başladı.. (Zaten Cumhurbaşkanı’nın da Anayasa’ya aykırı mı değil mi diye bakmadan
palas pandıras
seçim sürecinin
içine dalmasının nedeni de bu.)
İktidar çare ararken HDP eş Başkanı Demirtaş’ın ters ortası, yani topu kendi sahasında havaya dikmesi.. İktidara gollük pozisyon yarattı..
Cumhurbaşkanı da, Başbakan da din, iman, Kuran, Kâbe, kıble söylemiyle Demirtaş’a cevap verdi..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Mumcu Süpürüldü! 02 Mayıs 2024 | 441 Okunma İstanbul Cezaevi’nden Sesleniyorum 01 Mayıs 2024 | 417 Okunma Maşallah! AKP’lilerin Dili Açıldı 30 Nisan 2024 | 2.415 Okunma Saray Öyle Uçtu Ki… Mangalda Kül Bırakmadı 29 Nisan 2024 | 1.335 Okunma İktidar Yenilgiyi Hala İçine Sindiremiyor! 23 Nisan 2024 | 526 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar