Dili sürçmemiş bilerek söylemiş!

İktidar milletvekili Ensarioğlu; ‘Yargı da bizde, yürütme de bizde, yasama da bizde’ deyince kıyamet kopmadı ama küçük çaplı bir tartışmanın kapısı aralandı.. Muhalefet cephesi itiraf olarak...

İktidar milletvekili Ensarioğlu; ‘Yargı da bizde, yürütme de bizde, yasama da bizde’ deyince kıyamet kopmadı ama küçük çaplı bir tartışmanın kapısı aralandı..

Muhalefet cephesi itiraf olarak kabul etti.. Yargının bağımlı olduğunun ilanı saydı..
***
Devreye hemen Adalet Bakanı girdi.. ‘Dil sürçmesidir, konuşma sırasında zühulen söylenmiş bir laftır’ diyerek ayar çekti..
‘Ensarioğlu hukukçu bir arkadaşımız değil, yargı bağımsızdır, milletin yargısıdır’ sözleriyle de mazeret aradı..
(Burada parantez açalım.. Yargının bağımsız olması gerektiğini bilmek için hukukçu mu olmak lazım anlamadım.. Yoksa yargı bağımsız değil de bağımsız olduğu sadece hukuk kitaplarında mı yazıyor.. Bu sebeple hukukçu olmayanlar bağımsız olması gerektiğini bilmiyor mu? Parantezi kapatıyorum..)
***
Adalet Bakanı tashih için didindi ama sonuç alamadı..
Çünkü AKP’li vekil ağzından kaçırmadığını açıkladı..
Yargı bağımsızmış ama istedikleri zaman sınırlayabiliyorlarmış, yapısıyla oynuyorlarmış..
Yani.. İstedikleri gibi kullanıyorlarmış!..
Gerçek durum bu.. İktidar partisi bazen yasayla oynayarak, bazen savcı ve hâkimlerin yerine değiştirerek kararların istediği doğrultuda çıkmasını sağlıyor..
***
İki örnek vereyim..
BİR: Tutukluluk için makul şüphe aranıyordu.. İktidar partisi 17 Aralık soruşturmasıyla kendine yönelik tehdit görünce hemen yasayı değiştirdi..
Makul şüphe kuvvetli şüphe yapıldı.. Tutuklama zorlaştırıldı..
İktidar için tehlike ortadan kalkınca yeniden makul şüpheye dönüldü..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar Yenilgiyi Hala İçine Sindiremiyor! 23 Nisan 2024 | 516 Okunma İktidarın Kredisi Bitti: Yerel Halk İkna Olmaz! 22 Nisan 2024 | 612 Okunma Yeter Artık Halkı Kandırmayın! 19 Nisan 2024 | 513 Okunma Erdoğan Yanlış Okumuş! 18 Nisan 2024 | 1.207 Okunma Istakoz Çöküşün Simgesi 16 Nisan 2024 | 1.084 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar