Beştepe Akp'nin sorunu, Chp'nin değil

Pazarlık mı diyelim, görüşme mi diyelim, maraton mu diyelim her neyse bugün başlıyor.. Davutoğlu, CHP’nin kapısını çalacak.. Ne beklediğini, ne istediğini anlatacak.. Hassasiyetlerini dile getirecek.. Muhalefet de...

Pazarlık mı diyelim, görüşme mi diyelim, maraton mu diyelim her neyse bugün başlıyor..
Davutoğlu, CHP’nin kapısını çalacak.. Ne beklediğini, ne istediğini anlatacak.. Hassasiyetlerini dile getirecek.. Muhalefet de önceliklerini..
Sohbet şeklinde geçecek ama manzara üç aşağı beş yukarı belli olur..
*
İlk tur yoklama faslı.. Masa bayramdan sonra kurulacak.. Çatır çatır pazarlık o masada yapılacak..
Gelin biz, AKP- CHP masasına bakalım..
Dış politika da anlaşabilirler mi? Suriye konusunda, Mısır meselesinde, Batı’yla ilişkilerde.. Dış politikada çuvalladılar.. İlişkilerin tamiri şart.. O kapıyı CHP açar, AKP’nin işine gelir..
*
Ekonomi?
Sorun olmaz.. İki parti de bütçe disiplinine önem veriyor.. AKP, CHP’li Kemal Derviş’in yolundan giderek başarı sağladı.. 2010’dan sonra çok güçlenince raydan çıktı ama mecrasına oturur..
*
Yargı?
Masada çözülür.. Bazı hakim ve savcılar iktidarın güç girdabına kapıldı, talimatla iş yapar hale geldi.. İktidar kollama adına hukuku delik deşik ettiler.. Koalisyon ister istemez yargıya çeki düzen verdirir…
Sulh Ceza Hakimlikleri tartışma konusu olur..
*
Eğitim?
En sorunlu başlık.. Eğitim, AKP’nin başarısız olduğu alan.. Dış politikadan bile kötü.. Lise eğitimi evlere şenlik, kalite sıfıra yakın.. Üniversiteler dökülüyor.. Eğitimin yeniden inşası şart..
Öncelikle, AKP’nin nesil yetiştirme projesini de askıya alması lazım..
H
Saray!.. Cumhurbaşkanı?
Koalisyon masasına gelir mi?
Kimi, koalisyonun sağlam temele oturması için gelsin diyor; her şey ayrıntılarıyla konuşulsun..
Konuşulsun ki; ileride kriz çıkmasın..
Kimi, gerek yok Cumhurbaşkanı artık, ‘başkan gibi davranamaz, politika yapamaz, bakanlara, bürokratlara müdahale edemez, icraya emir veremez’ görüşünde..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Mumcu Süpürüldü! 02 Mayıs 2024 | 441 Okunma İstanbul Cezaevi’nden Sesleniyorum 01 Mayıs 2024 | 417 Okunma Maşallah! AKP’lilerin Dili Açıldı 30 Nisan 2024 | 2.415 Okunma Saray Öyle Uçtu Ki… Mangalda Kül Bırakmadı 29 Nisan 2024 | 1.335 Okunma İktidar Yenilgiyi Hala İçine Sindiremiyor! 23 Nisan 2024 | 526 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar