Mangaldaki kül

Silahlandırılan PKK yine saldırmaya başladı. Sınırlarımızın ötesinde YPG, Kandil’de PKK, İran’da PJAK gibi farklı isimlerle kan dökmeye devam ediyor. Arkasında ise Amerika var! *** 68 yılında bir...

Silahlandırılan PKK yine saldırmaya başladı.

Sınırlarımızın ötesinde YPG, Kandil’de PKK, İran’da PJAK gibi farklı isimlerle kan dökmeye devam ediyor.

Arkasında ise Amerika var!

***

68 yılında bir virüs gibi ülkemize giren sol ve buna karşılık sağ diyerek örgütleştirilen hareketlerin varacağı yer burasıydı işte.

Ve kandırılan milyonlarca genç bu hain tuzağa düştü.

***

Sol fraksiyon özgürlük, bağımsızlık sloganlarıyla tiyatro, şiir, edebiyat, roman, hikâye, müzik, yazar, eleştirmen, sanatçı, sinema, kitap, gazeteci, sendika, resim diyerek ülkeyi bir büyük felaketin eşiğine getirdi.

Hainlerini kahramanlaştıranların artık utanma vaktidir!

***

Sağ fraksiyon ise vatan, millet, bayrak, dava diyerek bu yapıya karşı durduğunu sandı ama 12 Eylül sabahı aynı torbaya konulduğunda kullanıldığını anladı. Cemil Meriç’in “izm’ler bizlere giydirilmek istenen deli gömlekleridir” deyişi gibi.

Ve kaç nesil kayboldu, biliyor muyuz?

Kül gibi savrulup gitmişler...

***

Uzaklardayız.

Vakit akşamüstü...

Düşündükçe derin bir kuyuya düşüyoruz sanki.

Darağacına giden birkaç eşkıyayı kahramanlaştırmayı başaranlar, şehit düşen binlerce Mehmetçik, polis, öğretmen ya da vatandaşımızın adını dahi bilmiyorlar.

Bir avuç küle döndürmüşüz hepsini.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarından sonra 31 Ekim 2022 | 158 Okunma Hiç ışık yok 29 Ekim 2022 | 89 Okunma Derin yapılar 26 Ekim 2022 | 220 Okunma Çalkantılı geçmiş 24 Ekim 2022 | 166 Okunma Yol haritaları 22 Ekim 2022 | 115 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar