Ümmet Nasıl Kurtulur

ÜMMET-İ Muhammed’in (Salât ve selam olsun ona) yücelmesi, kurtulması, zilletten izzete geçmesi, muktedir olması, şer’î açıdan hür olması, muzaffer olması, mahkumiyetten hakimiyete yükselmesi; ancak ve...

ÜMMET-İ Muhammed’in (Salât ve selam olsun ona) yücelmesi, kurtulması, zilletten izzete geçmesi, muktedir olması, şer’î açıdan hür olması, muzaffer olması, mahkumiyetten hakimiyete yükselmesi; ancak ve ancak âlim, ârif, veli, fakih, İslam’ı doğru bilen, kâfirlerden ve münafıklardan daha bilgili olan, müstaqim (doğru ve dürüst) olan, ihlaslı ve muslih olan, âbid ve zâhid olan; üstün, güçlü, vasıflı, faziletli Müslüman hizmetliler yetiştirmekle olur.
Çünkü böyle Müslümanlar, ilmi iradesi kaderi kudreti bütün âlemleri, bütün kâinatı, bütün varlıkları, bütün yaratıkları kuşatmış olan Allahü Teala ve Tekaddes hazretlerinin rızasını ve tevfiqini kazanır. Allah’ın zafer vaadi vardır. Bu zafer, layık olanlara ihsan ve nasibedilir.
Müslüman kesimin başını çekenler, var güçleriyle üstün, güçlü, vasıflı, müeyyedmin‘indillah; Kur’an, İman, İslam, Sünnet, Şeriat hizmetlileri yetiştirmelidir.
Camilere kalorifer yaptırtmak, klima cihazları koymak, minarelere hoparlör koymak, mabetlere halılar sermek, avlularına hela yaptırmak gibi işler İslam hizmeti değildir ve bu Ümmet bunlarla kurtulmaz.
Yeterli miktarda Müslüman’ın bilgili, vasıflı, üstün, güçlü olması ile de iş bitmez. Bunların İslam düşmanı müşriklerden, kâfirlerden, münafıklardan “daha” güçlü olması gerekir.
Bütün islamî imanî Kur’anî hayırlı hizmetler bu vasıflı, güçlü, üstün elemanlara verilmelidir.
Bedevîlere, beyinsizlere, yetersizlere hizmet verilirse, onlar ehliyetli olmadıkları için hizmetlerin cılkını çıkartır, onları mıncıklar ve hizmet yerine hezimet üretirler.
Bugünün laik ve Kemalist okullarında, İmam-Hatip liselerinde, İlahiyat fakültelerinde, nadir istisnalar dışında böyle vasıflı, güçlü, üstün elemanlar yetişemez.
Ehl-i Sünnet ve Cemaat dışında böyle elemanlar yetişmez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar