Uçan otomobiller

* UÇAN otomobiller birkaç sene içinde piyasaya çıkacakmış. Desenize gökten yeryüzüne motorlar, şanzımanlar, şaftlar, aküler, otomobil pervaneleri, karbüratörler, somunlar, cıvatalar; adam ve kadın...

* UÇAN otomobiller birkaç sene içinde piyasaya çıkacakmış. Desenize gökten yeryüzüne motorlar, şanzımanlar, şaftlar, aküler, otomobil pervaneleri, karbüratörler, somunlar, cıvatalar; adam ve kadın kelleleri, kollar, bacaklar, kanlar yağacak.

* Onun şu sırada en büyük derdi, düşüncesi, sıkıntısı evin, otomobilin, aldığı eşyaların taksitlerini ödemek. Peki, üçüncü dünya savaşı çıkınca ne yapacak? Bu konuda bir planı olduğunu sanmıyorum.

* Haram kazananlar, rüşvet alanlar, ribacılar, zinacılar, fitne ve fesat çıkartanlar ateşin çocuklarıdır. Ateş fena yakar.

* Bir kimse ölenlerden ibret alıp da kendisini derleyip toplayıp ıslah etmiyorsa onun iflah olması, necat bulması çok zordur.

* 1914 haziranında birinci dünya savaşının patlayacağını sanan kimseler çok azdı, büyük kalabalık savaş için hiçbir hazırlık yapmıyordu. Temmuzda savaş başladı, Avrupa alt üst oldu, milyonlarca insan öldü.

* Üçüncü dünya savaşının ayak sesleri duyuluyor. Hangi tarihte, nerede, nasıl başlayacağı bilinmiyor. Kaç kişi hazırlık yapıyor?

* Elektriklere bir şey olacak, elektrikli ve elektronik cihazlar çalışmayacak. Bankalar, havayolları, trenler, hastahaneler, asansörler, doğalgazlar çalışmayacak, hayat felç olacak.

* Kötü günler gelip çatmadan, planlar programlar yaparak, tedbirler alarak hazırlanmak mı isabetlidir, yoksa gaflet içinde yan gelip yatmak mı?

* Elli küsur daireli oldukça yeni dev apartman ansızın birkaç saniye içinde çöktü. Bereket tahliye edilmişti, içinde oturan yoktu. Konya’daki Zümrüt apartmanı insan doluydu ve ansızın çöktüğünde yüzden fazla vatandaş ölmüştü.

* On üç yaşındaki kızı iğfal edip onunla yatan adam önce tutuksuz yargılanacaktı. Sonra tutuklandı.

* Çocuğunu doğurup apartman boşluğuna atmış.

* Uyarılara kulaklarını tıkayan azgın, isyankâr, günahkâr, fasık ve facir bir toplum; zevk u safa içinde vur patlasın çal oynasın yaşarken, hiç beklemediği bir anda azap gelir çatar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar