Şeriatı Tahkir Etmek

ALLAH’ın Kitabından, Resulullahın (Salat ve selam olsun ona) Sünnetinden çıkartılmış hükümlerin tamamı olan mukaddes Şeriata saldırmak, kötülemek küfürdür. Şeriat tazim edilmesi gereken...

ALLAH’ın Kitabından, Resulullahın (Salat ve selam olsun ona) Sünnetinden çıkartılmış hükümlerin tamamı olan mukaddes Şeriata saldırmak, kötülemek küfürdür. Şeriat tazim edilmesi gereken ulvî ve muazzez bir şeydir, onu tahkir eden, aşağılayan dinden çıkar.

***

İslam dini yalanı haram kılmıştır. Yalan söylemek helaldir diyen kafir olur. Devamlı yalan söylemek münafıklık alametidir.

***

İslam, emanetlerin ehil olanlara verilmesini emr ediyor. Emanetleri, ehil kimseler varken, onlara vermeyip ehliyetsiz kimselere vermek haramdır. Emanetlerin, ehliyetlilere verilmediği, ehliyetsizlere verildiği bir ülke ve devlet batar, halkı perişan olur.

***

Riba alıp vermek, anasıyla zina etmek kadar çirkin bir günahtır. Ribaya batan bir toplum iflah olmaz.

***

Vakıf paralarıyla ribalı muamele yapmak haramdır.

***

Faydalı, kurtarıcı, ebedî saadete ulaştırıcı ilimleri öğrenmek farzdır, öğrenmemek büyük günahtır, öğretmemek de günahtır, cahillik haramdır.

***

İslam istikameti (doğruluğu dürüstlüğü) emr eder, yamukluğu yasaklar. En büyük fazilet ve keramet istikamettir.

***

İslam yüksek ahlakı emr eder, ahlaksızlığı yasak kılar. Resulullah Efendimiz en yüksek ahlaklı insandır ve beşeriyet için en güzel örnek ve modeldir.

***

Ahlakı bozuk fasık ve facir kimseler İslam’ı ve Ümmet’i temsil edemez.

***

Dini imanı para, mal, dünya zenginliği olan kimseler; dıştan Müslüman görünseler de alçak ve münafık kimselerdir. Onlar mecazî mânada gizli müşriklerdir.

***

Bütün mü’minler tek bir Ümmettir. Ümmet kelimesini, kavramını, değerini tahkir eden, hafife alan, dışlayan kişi İslamdan çıkar. Çünkü mü’minler topluluğuna Ümmet ismini Allahü Teala, Resulullah vermiştir. Bu konuda tam bir icma bulunmaktadır.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar