Şer’î tesettür

Tesettür Kur’anla, Sünnetle, icmâ-i ümmetle sabittir. Tesettür, Musevilikte ve Hıristiyanlıkta da vardır. Tesettür İslam kadının iffetini, haysiyetini, şerefini korur, onu yüceltir, hürmetli kılar. Selim akla...

Tesettür Kur’anla, Sünnetle, icmâ-i ümmetle sabittir. Tesettür, Musevilikte ve Hıristiyanlıkta da vardır. Tesettür İslam kadının iffetini, haysiyetini, şerefini korur, onu yüceltir, hürmetli kılar. Selim akla sahip her mü’mine kadın ve kız Allah’ın tesettür emrini seve seve kabul etmeli ve gereğini yerine getirmelidir. Ehl-i Sünnet ve Cemaat Fırka-i Nâciye Müslümanlığında tesettürün farz-ı ‘ayn olması müttefakun aleyhtir, yani oy birliğiyledir. Çıplaklık vahşettir, bedeviliktir. İslam ahlakı ve hikmeti, kadınların seks köleliği yapmasını, şehvetli bakışlara mâruz kalmasını doğru görmez ve buna izin vermez. İki türlü tesettür vardır: Kur’ana, Sünnete, Şeriata, fıkha, hikmete, ahlaka uygun tesettür. İkincisi: Şeytanî sahte tesettürdür. Bunda, bazı kadınlar başlarına renkli bir bez parçası örterler ama alaca bulaca, rengarenk, allı zilli pullu rüküş kıyafetleriyle haram ve kötü bakışları açık kadınlardan daha fazla üzerlerine çekerler. Din alimleri, faqihler, ülü’l-emr, şeyhler, ziyalı Müslümanlar, dindar ana babalar; kadınları kızları uyarmalı, onları şeytanî tesettürden, Kur’anîşer’î tesettüre çekmelidir.
***

İslam Politikaya Âlet Edilemez
İSLAM kutsaldır, politika entrikalarının dışında ve üzerinde tutulmalıdır.
Din sömürüsünün hiçbir şekline izin verilmemelidir.
Alabildiğine, en geniş şekliyle din, inanç hürriyeti olmalıdır ama bu hürriyet suiistimal edilmemelidir (kötüye kullanılmamalıdır).
Din paraya, finansa, bankacılığa, ticarete, nüfuz ve prestije âlet edilmemelidir. Para kirlidir, kirletir.
Rezil dolandırıcıların saf dindarları aldatmalarına fırsat verilmemelidir.
Dinin temel prensiplerine uygun hizmet ve faaliyetler serbest olmalıdır ama din yoluyla soygun ve vurgun yolları kapalı tutulmalıdır.
Başta Diyanet olmak üzere dinî cemaatlerin, tarikatların, grupların, derneklerin, vakıfların; holdingleşmesine, bankalaşmasına, çok zenginleşmesine izin verilmemelidir.
İslam faizli bankacılığa, para spekülasyonlarına izin vermez. Din bankaya, faize, finans kurumuna, parasal ticarî alavere dalaverelere alet edilmemelidir.
Kutsal dinî değerler, kavramlar oy toplamaya alet edilmemelidir.
Camilerde, dinî toplantılarda, ibadet ve zikir meclislerinde siyasî tezahürat yapılmamalıdır.
Din sömürüsü laikçilikten daha kötüdür.
İslamda din devlet Ümmet birliği vardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar