Öğrencilere Kompozisyon Soruları

Birinci soru: Seksen milyonluk nüfusu olan sanayi, iktisat, finans, üretim, ihracat, ilim, araştırma, teknik, nizam intizam devi medenî Almanya’nın başkenti Berlin’in nüfusu beş milyon da, Türkiye’nin gerçek başkenti...

Birinci soru: Seksen milyonluk nüfusu olan sanayi, iktisat, finans, üretim, ihracat, ilim, araştırma, teknik, nizam intizam devi medenî Almanya’nın başkenti Berlin’in nüfusu beş milyon da, Türkiye’nin gerçek başkenti İstanbul’un nüfusu niçin otuz milyonu aşmıştır ve durmadan artmaktadır? Bu nüfus patlamasında rantçıların rolünü anlatan bir kompozisyon yazınız.

İkincisi: Kur’an’da ve Sünnette, bütün mü’minlerin tek bir Ümmet olduğu kesin şekilde beyan edilmiş olmasına  rağmen, Türkiye Müslümanları niçin tek bir Ümmet değiller, tam aksine birbirinden kopuk bin parçaya, hizbe, cemaate, sekte, kliğe ayrılmışlar? Bu parçalanmışlıkta, bölünmüşlükte, tefrikada din baronlarının rolünü yazınız?

Üçüncüsü: Güney Kore devlet ve hükümet büyükleri yüzde yüz millî ve yerli Kore makam otomobillerine bindikleri halde, Türkiye’ninkiler niçin yabancı otomobillere biniyor? Kore’den daha imkânlı olmasına rağmen Türkiye niçin millî bir otomobil sanayii kuramamıştır? Kurulmasına mâni=engel olan güçleri ve zihniyeti tahlil ve teşhir ediniz.

Dördüncüsü: Bir Asya ve doğu ülkesi olan Japonya, öğrenilmesi ve öğretilmesi çok zor, çok karmaşık, çetrefil millî yazısıyla dünyanın üçüncü büyük sanayi ülkesi oldu da; çok kolay Frenk ve Latin yazısını alan Türkiye ilimlerde, fenlerde, sanayide, eğitimde, üniversitelerde, ihracatta, başarıda Japonya’nın çok gerisinde kaldı? Açıklayınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar