Kötü Medya Kötü Eder

* AKLINI, ruh sağlığını, dengeni korumak istiyorsan kötü gazeteleri okuma, kötü tv’leri seyr etme. Kötü medya, bireyleri ve toplumları kötüleştirir, berbat eder. Kültürü yetersiz kimseyi ve toplumu daha...

* AKLINI, ruh sağlığını, dengeni korumak istiyorsan kötü gazeteleri okuma, kötü tv’leri seyr etme. Kötü medya, bireyleri ve toplumları kötüleştirir, berbat eder. Kültürü yetersiz kimseyi ve toplumu daha câhil ve geri zekalı yapar. Medya bağımlıları, huzurlarını ve (ne kadarsa) mutluluklarını yitirir. Vakitlerini yâni ömürlerini zâyi ederler. Ateist, pagan, hedonist, münafık, İslam düşmanı medya Müslümanın en büyük düşmanıdır. Onun imanını söndürmeye, mânen öldürmeye çalışır. Fitne, fesat, ahlaksızlık, şekavet kaynağıdır.
* İlaç fabrikaları daha fazla para kazansın diye, hiç gerekmediği halde halka aşırı miktarda ilaç yutturmak bir cinayettir. Kendini böyle bir cinayete kurban gitmekten koru.
* Televizyonlardaki ilanların tesiri altında kalma. Bir şey satın almadan önce, aldanmamak için iyi düşün, araştırma yap, sor. Vatandaş iradeni kullan!..
* El yazısı çirkin, estetiksiz, sanatsız bir yüksek tahsilli, gerçek bir tahsilli ve okumuş değildir. İnternetteki kaligrafi güzel yazı sitelerinin birinden güzel yazı öğrenmeye çalış.
* Lise veya üniversite öğrencisi gençlere: Ziyaretime gelirken, cebinizde mürekkepli bir dolmakalem ve güzel bir cep defteri bulunsun. Aksi takdirde gelmeyiniz.
* Geleceğin Türkiye’sinde Osmanlıcanın büyük yeri olacaktır. Gençlere tavsiyelerim: Bir hattattan rik’a dersleri alınız… Mükemmel Osmanlıca öğreniniz… Fuzulî divanını anlayacak derecede Osmanlı edebiyatına vakıf olunuz… Bunları yapmazsanız cahil kalacaksınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar